Maradona će biti pokopan na groblju na periferiji Buenos Airesa

U Argentini su proglašena i tri dana žalosti
U Argentini su proglašena i tri dana žalosti

Argentinska nogometna legenda Diego Maradona, koji je jučer umro od srčanog udara, bit će pokopan u četvrtak na groblju na periferiji Buenos Airesa, izjavio je glasogovornik za agenciju France Presse.

“Pokop će biti održan danas poslije podne u Vrtu mira u Bellavisti, sjeveroistočno od argentinskog glavnog grada gdje počivaju i njegovi roditelji”, dodao je Sebastian Bianchi, prenijela je Hina.

Trodnevna žalost

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena umro je u srijedu u 60. godini od zatajenja srca nakon što se u kući u predgrađu Buenos Airesa oporavljao od operacije glave.

Posljednji ispraćaj organiziran je u Ružičastoj kući (Casa Rosada), vladinoj zgradi u srcu glavnog grada, a Maradonu u suzama i s ovacijama ispraćaju hiljade Argentinaca koji se klanjaju pred njegovim lijesom i ostavljaju cvijeće.

U Argentini su proglašena i tri dana žalosti.

Izvor: Agencije  


Povezane

Svijet nogometa se oprašta od Diega Maradone koji je preminuo od srčanog udara u 60. godini života. Argentinu je vodio do pobjede na Svjetskom prvenstvu 1986. i smatra se jednim od najvećih igrača. Izrazi saučešća stižu iz cijelog svijeta, a i poglavar katoličke crkve je uputio molitvu. U Argentini je nacionalni heroj. Njegov uspon od […]

Argentinac je pretrpio kardiorespiratorni zastoj u svojoj kući u Tigreu, gdje se oporavljao nakon nedavne operacije.

25 Nov 2020
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO