NBA: Zbog pandemije prihod manji 10 posto

troškovi zbog skraćene sezone bili manji za milijardu i pol dolara (EPA)
troškovi zbog skraćene sezone bili manji za milijardu i pol dolara (EPA)

Zbog pandemije korona virusa košarkaška NBA liga je u sezoni 2019/20 zabilježila pad prihoda od deset posto, s ukupnim prihodom 8,3 milijarde američkih dolara, saopštio je ESPN, prenosi Hina.

Najviše je pao prihod od neprodanih ulaznica, čak 800 miliona dolara, a dodatnih 400 miliona gubitka se odnosi na manji prihod od sponzora i prodaje navijačkih suvenira.

Spor s Kinom koštao 200 miliona dolara

Takođe, spor s Kinom zbog izjava nekih čelnika klubova protiv vlasti u Pekingu, NBA ligu je koštao dvjesto miliona dolara minusa.

ESPN navodi da su troškovi zbog skraćene sezone bili manji za milijardu i pol dolara, a sam trošak balona u Orlandu, gdje se igrala završnica, iznosio je 190 miliona dolara.

U narednoj sezoni, koja bi trebala početi oko Božića i igrala bi se bez gledalaca, ESPN prognozira pad prihoda od najmanje 40 posto.

Izvor: Agencije


Povezane

Gotovo cjelokupni američki sport ponovo je zaustavljen. Ovaj put nije razlog korona virus, već problem sa rasizmom, koji je proteklih dana uzdrmao američku javnost. Zbog teškog ranjavanja Jacoba Blakea prilikom policijskog privođenja, većina američkih sportista odbija da nastavi sezonu.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO