EP: Vaterpolisti Hrvatske i Crne Gore bez finala

Španski golman Daniel Lopez protiv Hrvatske je danas sakupio 13 odbrana (EPA)

Vaterpolisti Španije i Mađarske borit će se za titulu evropskog prvaka na kontinentalnom prvenstvu koje se održava u mađarskoj prijestolnici Budimpešti.

Španci su do meča za zlato došli pobjedom nad Hrvatskom 9:8 (0:1, 4:3, 2:2, 3:2), dok su Mađari nešto kasnije bili bolji od Crne Gore rezultatom 10:8 (2:1, 1:3, 2:4, 3:2).

Jedini dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Luka Bukić, po jedan gol dodali su Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković, Ante Vukičević, Andro Bušlje i Lovre Miloš, dok je Španiju predvodio golman Daniel Lopez sa 13 odbrana, Alberto Munarriz je postigao tri gola, s dva je dodao Alvaro Granados.

Raspoloženi Varga

U drugom polufinalu, Crnogorci su prvu dionicu riješili u svoju korist, da bi potom se domaćini razigrali pa na kraju treće četvrtine vodili sa 8:5. 

U domaćoj, mađarskoj selekciji bolji od ostalih bio je kapiten Denes Andor Varga sa četiri gola, dva je postigao Gergo Zalanki, dok je crnogorske strijelce predvodio Đuro Radović sa tri gola, a jedan manje upisao je Stefan Pješivac.

Meč za treće mjesto u kojem će snage odmjeriti Hrvati i Crnogorci na programu je u nedjelju od 17:30 sati, dok se mađarsko-špansko finale igra u 19 sati.

Izvor: Al Jazeera i agencije