Navijaču petogodišnja zabrana zbog rasističkog vrijeđanja Balotellija

Mario Balotelli reagira na rasističke povike navijača Verone tokom utakmice u novembru prošle godine (EPA)

Pet godina zabrane posjećivanja stadiona u zemljama Evropske unije dobio je 38-godišnji Italijan, nakon što je proglašen krivim za rasističko vrijeđanje crnoputog italijanskog nogometaša Marija Balotellija u novembru.

Igrajući za Bresciu protiv Verone, Balotelli je zaprijetio da će izaći sa terena nakon što je čuo “majmunsko hukanje” sa tribina tokom drugog poluvremena, u utakmici u kojoj je njegov tim poražen sa 1:2, izvijestila je italijanska agencija Ansa, prenosi Hina.

Čovjeka optuženog za pokretanje rasističkih povika, što je dovelo do bijesne reakcije Balotellija, koji je napucao loptu u navijačku gomilu, policija je pronašla na temelju snimki CCTV-a i izjava očevidaca.

Lazio kažnjen sa 20.000 eura

Navijaču je zabranjeno posjećivanje sportskih događaja u EU do 2025. godine, kao i kretanje mjestima gdje se navijači često okupljaju u danima utakmica.

Balotelli se ovog mjeseca ponovo suočio s rasističkim uvredama navijača Lazija, zbog čega je rimski klub kažnjen sa 20.000 eura, a policija nastoji identificirati odgovorne za incident.

Balotelli (29), koji je rođen u porodici doseljenika iz Gane, a kao trogodišnjaka ga je posvojila italijanska porodica, trpio je rasističko zlostavljanje navijača tokom cijele karijere.

Izvor: Agencije