UEFA kaznila Zrinjski s 96.000 eura

Zbog nedoličnog ponašanja gledalaca na utakmici protiv Malmoa Zrinjski je kažnjen s dodatnih 20.000 eura (Al Jazeera)

Hrvatski športski klub Zrinjski morat će Evropskoj nogometnoj asocijaciji platiti ukupno 96.000 eura zbog propusta na utakmicama kvalifikacija za Evropsku ligu, objavio je u ponedjeljak mostarski klub.

Zbog korištenja pirotehnike na četiri utakmice (domaće utakmice protiv Akademije Pandev, Malmoa i Utrechta te gostujuća utakmica protiv Utrechta) Zrinjski je kažnjen ukupnim iznosom 41.000 eura.

Zbog nedoličnog ponašanja gledalaca na utakmici peotiv Malmoa Zrinjski je kažnjen s dodatnih 20.000 eura, zbog blokiranih prolaza na tribinama na toj utakmici kazna je 12.000 eura, za ubacivanje predmeta u teren 10.000 eura te zbog nedovoljnog pretresa gledalaca na ulazima 5.000 eura.

Kazne sve rigoroznije

Kad je riječ o utakmici protiv Utrechta, kazna za utrčavanje gledalaca u teren iznosi 5.000 eura, a zbog kršenja propisa skupljača lopti kazna je 3.000 eura.

“HŠK Zrinjski želi se još jednom zahvaliti svim istinskim navijačima na sjajnoj atmosferi u europskim utakmicama, ali ujedno uputiti i apel za zajedničku borbu protiv navedenih prekršaja u budućnosti, s obzirom na činjenicu da su kazne UEFA-e iz godine u godinu sve rigoroznije”, poručili su iz Zrinjskog.

Izvor: Agencije