Crna Gora: Smijenjen selektor Ljubiša Tumbaković

Tumbaković je reprezentaciju Crne Gore vodio od februara 2016. godine (Arhiva)
Tumbaković je reprezentaciju Crne Gore vodio od februara 2016. godine (Arhiva)

Fudbalski savez Crne Gore obavijestio je fudbalsku i sportsku javnost da Ljubiša Tumbaković više nije selektor nacionalnog tima te zemlje.

Odmah nakon završetka meča između Crne Gore i Kosova, koji je završen neriješeno 1:1, održana je sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore, uzrokovana dešavanjima unutar i oko seniorske reprezentacije uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Euro 2020 protiv selekcije Kosova. 

Članovi Izvršnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na pomenutoj utakmici. 

Također, Izvršni odbor je odlučio da nacionalni tim na utakmici sa Češkom sa klupe predvodi tandem Miodrag Džudović i Dragoje Leković. 

‘Nesportske stvari pobijedile fudbal’

Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile fudbal i sport.

Podsjećamo, dosadašnji selektor Tumbaković i fudbaleri Crvene Zvezde Marko Ivanić i Filip Stojković, koji su rođeni u Srbiji, ali nastupaju za Crnu Goru, prethodnih dana su bili izloženi pritiscima od strane navijačkih grupa iz Beograda kako ne bi nastupili na meču protiv Kosova.

Tumbaković je reprezentaciju Crne Gore vodio od februara 2016. godine.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO