Svjetsko klupsko prvenstvo u Kataru i ove i sljedeće godine

Svjetsko prvenstvo za klubove održava se od 11. do 22. decembra (EPA)

FIFA je u utorak objavila da će Katar ove i sljedeće godine biti domaćin Svjetskog klupskog prvenstva, prebacivši tako turnir prvaka šest kontinenata iz Abu Dhabija u Katar, gdje će se 2022. godine održati Svjetsko nogometno prvenstvo, prenosi Hina.

Domaćin će biti katarski Al Sadd koji turnir otvara utakmicom doigravanja s Hiengheneom Sport Nove Kaledonije, a kasnije se priključuju Liverpool kao pobjednik Lige prvaka, meksički Monterrey kao predstavnik Srednje i Sjeverne Amerike te Esperance iz Tunisa.

Još se čekaju prvaci Azije i Južne Amerike.

“Ovo je odlično testno takmičenje za nas. Probat ćemo iskoristiti Svjetsko klupsko prvenstvo na svaki mogući način”, rekao je Hassan al-Thawadi, čelnik lokalnog katarskog organizacijskog odbora za Mundijal 2022.

Priprema za Mundijal

To uključuje pitanje mogućeg priliva hiljada navijača koji će željeti piti alkohol, koji je trenutno dostupan samo strancima u ograničenom broju barova u Kataru.

“Alkohol će biti dostupan u nekoliko područja”, kazao je Al-Thawadi. “Detalji njegove operativnosti, kako će se to odvijati, sve to će biti razmotreno i blagovremeno će objaviti informacije o tome”.

“Imat ćemo spremne navijačke zone tako da će to biti velika prilika za nas da  provedemo neke od planova koje već imamo spremne za Svjetsko prvenstvo kako bismo naučili dodatne stvari iz toga”.

Svjetsko prvenstvo za klubove održava se od 11. do 22. decembra.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO