AIPS: Modriću nagrada za najboljeg sportistu u 2018.

Modrić je pobijedio ispred dvojice tenisera: Novaka Đokovića i Rogera Federera (Marko Prpi? / Pixsell)

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije i član Real Madrida Luka Modrić kolekciji priznanja dodao je još jedno: proglašen je najboljim sportistom svijeta u 2018. u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

Njemu je nagradu na stadionu Maksimir u Zagrebu predao generalni sekretar AIPS-a i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec, prenosi Hina.

“Želim se zahvaliti svima koji su glasovali za mene. Iznimna je čast primiti ovako lijepo prizanje, stvarno sam sretan”, rekao je Modrić.

U anketi je učestvovalo 359 novinara iz 87 zemalja, a Modrić je pobijedio sa 419 bodova, ispred dvojice najboljih tenisera svijeta, Novaka Đokovića (337) i Rogera Federera (290).

Francuska reprezentacija najbolja ekipa

Najboljom u konkurenciji sportistica proglašena je američka gimnastičarka Simone Biles, koja je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila šest medalja, od kojih četiri zlatne.

Najboljom ekipom proglašeni su svjetski nogometni prvaci Francuzi, a za najbolji pres-centar izabran je onaj na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

“Velika mi je čast predati Luki nagradu jer nije uobičajeno da ta nagrada dolazi u Hrvatsku”, rekao je Ozmec.

Izvor: Agencije