Preminuo legendarni nogometaš Dragoslav Šekularac

'Druga Zvezdina zvezda' je nogometaš čije će se ime uvijek i na svim meridijanima izgovarati s posebnim poštovanjem (Tanjug)
'Druga Zvezdina zvezda' je nogometaš čije će se ime uvijek i na svim meridijanima izgovarati s posebnim poštovanjem (Tanjug)

Legendarni nogometaš Crvene zvezde i jugoslovenski reprezentativac Dragoslav – Šeki Šekularac preminuo je u subotu u 81. godini.

Vijest o smrti nogometnog virtuoza, jednog od najboljih nogometaša na ovim prostorima ikad i simbola jednog vremena, potvrđena je na web stranici Crvene zvezde.

Popularni Šeki, “druga Zvezdina zvezda”, nogometaš je čije će se ime uvijek, na svim meridijanima, izgovarati s posebnim poštovanjem, prenosi Tanjug.

Rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu, za Zvezdu je debitirao je 1955. godine i za 11 godina u klubu odigrao 470 utakmica, postigao 119 golova, osvojio sedam titula državnog prvaka i pet kupova.

Kralj driblinga

Kao trener je osvojio duplu krunu, a tim sa “Marakane”, koji je ostavio svom nasljedniku u prvoj sezoni poslije njegovog odlaska, postao je prvak Evrope i svijeta.

“Kralj driblinga”, “druga Zvezdina zvezda”, odmah iza Rajka Mitića, reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobjednik, četvrta u svijetu 1962. godine i druga u Evropi.

Za državni tim je odigrao 41 utakmicu i postigao šest golova.

Poslije Zvezde, igrao je Karlsruhe, američki St. Louis, OFK Beograd i Pariz, a kao trener radio je u Gvatemali, Americi i, pred kraj karijere, kratko u Obiliću.

O vremenu održavanja komemoracije i sahrane javnost će biti naknadno obaviještena.

Izvor: Agencije


Povezane

Ovosedmična emisija “Tribina” posvećena je aktuelnim nogometnim uspjesima u regiji. Gosti su legendarni bivši igrači: – Mirsad Fazlagić, ikona FK Sarajevo, – Krasnodar Rora, zvijezda generacije Dinama koja je 1967. osvojila Kup sajamskih gradova, i – Vladimir Petrović Pižon, simbol Crvene zvezde ’70-ih godina. Urednik i voditelj emisije je Tomislav Cvitković.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO