Maradona poručio Bobanu: Možemo i u ring

Heroj Svjetskog prvenstva 1986. godine u Meksiku trenutno radi kao trener meksičkog kluba Dorados de Sinaloa (EPA)

Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona obrušio se na čelnike Svjetske nogometne asocijacije (FIFA), među kojima je bivši kapiten hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban, prenose agencije.

Maradona je nakon poraza njegove ekipe Dorados de Sinaloa u meksičkom Kupu kritizirao FIFA-u, a posebno je napao Bobana.

Tokom utakmice imao je i sukob s navijačima Zacatepeca, koje je pozvao na tučnjavu i krenuo prema njima.

Prema njegovim riječima, čak i nakon odlaska Seppa Blattera ništa se nije promijenilo u krovnoj kući svjetskog nogometa. 

Verbalni sukob

“Gianni Infantino obećao je novu FIFA-u, ali se ništa nije promijenilo”, poručio je Maradona dodavši:

“Rekao sam predsjedniku FIFA-e da se ništa nije promijenilo od vremena kad je Sepp Blatter bio predsjednik te da se i dalje ne poštuju igrači kao što su Marco van Basten, Ruud Gullit ili ja.”

Maradona je imao poruku i za Bobana, koji je od maja 2016. u funkciji posebnog savjetnika predsjednika FIFA-e za nogometna pitanja. Maradona i Boban navodno su prije nekoliko mjeseci imali verbalni sukob u jednom hotelu u kojem su bile brojne nogometne legende.

“Želim poručiti Bobanu, koji je prihvatio sve loše strane FIFA-e, da možemo ući u ring. Nisam momak od 20 godina, imam 58 i ovakve me stvari vrijeđaju jer sam vjerovao ljudima, ali im više ne vjerujem”, poručio je Maradona.

Izvor: Agencije