Odbačena optužnica protiv Lovrena za lažno svjedočenje

Optužno vijeće na sjednici održanoj 25. januara odbacilo je optužnicu Županijskog državnog tužilaštva u Osijeku od 19. septembra 2018, podnesenu protiv Lovrena zbog davanja lažnog iskaza (EPA)

Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda odbilo je potvrditi optužnicu protiv hrvatskoga nogometnog reprezentativca i igrača Liverpoola Dejana Lovrena, koji je lani u septembru optužen u Osijeku zbog sumnje da je lažno svjedočio na suđenju protiv bivšeg čelnika zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika, prenosi agencija Hina.

Optužno vijeće na sjednici održanoj 25. januara odbacilo je optužnicu Županijskog državnog tužilaštva u Osijeku od 19. septembra 2018, podnesenu protiv Lovrena zbog davanja lažnog iskaza.

Sud napominje da je riječ o nepravosnažnoj odluci na koju se stranke mogu žaliti u roku tri dana od dana primanja rješenja. Ako nadležno državno tužilaštvo uloži žalbu na rješenje optužnog vijeća, spis će biti dostavljen Županijskom sudu na daljnje nadležno postupanje.

Slučaj s Modrićem

Prema neslužbenim podacima, optužnica protiv Lovrena odbačena je zbog istih razloga kao i u slučaju reprezentativca Luke Modrića, odnosno optužno vijeće vodilo se istom argumentacijom.

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije i igrač Real Madrida Modrić također je bio optužen zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Mamiću i ostalima, ali je optužnica pravosnažno odbačena lani početkom decembra.

“Izvanraspravno vijeće je odbilo žalbu državnog odvjetništva i potvrdilo prvostupanjsku odluku Općinskog kaznenog suda. Obrazloženje je da u ovom trenutku, nakon provedenog postupka, ne postoji dovoljan stupanj osnovane sumnje da bi se protiv Modrića mogla podići optužnica, odnosno da bi se vodio kazneni postupak”, izjavio je tada glasnogovornik Županijskog suda.

Izvor: Agencije