Mourinho: Premlad sam da bih se penzionirao

Jose Mourinho je osvojio naslov šampiona u svakoj zemlji u kojoj je radio (EPA)

Jose Mourinho je izjavio da i dalje pripada vrhunskom nogometu te da je premlad da bi se penzionirao.

Posljednji trenerski posao Mourinho je imao u Manchester Unitedu, ali je smijenjen u decembru prošle godine.

Od dolaska na klupu njegovog nasljednika Ole Gunnara Solskjeara “Crveni đavoli” su ostvarili šest uzastopnih pobjeda.

‘Pripadam vrhunskom nogometu’

“Želim trenirati neki tim. Previše sam mlad, dugo sam u nogometu, za par sedmica punim 56 godina i zaista sam premlad za penziju”, rekao je on u razgovoru za BeIN SPORTS.

“Tamo gdje odem, tamo i pripadam, a to je vrhunski nopgomet. Pripadam vrhunskom nogometu i tamo ću i biti”, kazao je Mourinho, prenosi Anadolija.

Bez obzira na činjenicu da je dobio otkaz u Manchester Unitedu, portugalski trener smatra da je u tom klubu napravio odličan posao, posebno prošle sezone.

“Smatram da je jedan od mojih najboljih poslova bio osvajanje drugog mjesta u Premier ligi s Manchester Unitedom. Mnogi će reći: ‘Ovaj tip je lud, osvojio je 25 trofeja, a priča kako mu je drugo mjesto jedno od najvećih dostignuća u karijeri.'”

Vodio mnogobrojne klubove

“Međutim, ja ću to i dalje govoriti, jer ljudi ne znaju šta se događa iza scene, a ponekad s ove strane kamera analiziramo stvari iz drugačije perspektive”, rekao je Portugalac.

Mourinho je tokom trenerske karijere vodio Benficu, Uniao de Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid i Manchester United.

Osvojio je naslov šampiona u svakoj zemlji u kojoj je radio, a s Portom i Interom je stigao i do pehara u Ligi šampiona.

Izvor: Agencije