Optužbe za silovanje: Policija Las Vegasa traži DNK od Ronalda

Napadač Juventusa kategorično odbacuje optužbe, a njegov advokat Peter Christiansen je rekao kako je zahtjev za DNK dio standardne procedure (AP)

Policija Las Vegasa zatražila je od nogometnog asa Cristiana Ronalda uzorak DNK u sklopu istrage u povodu optužbi za silovanje, prenose agencije.

Napadač italijanskog Juventusa kategorično odbacuje optužbe, a njegov advokat Peter Christiansen za agenciju AFP je rekao kako je zahtjev za DNK dio standardne procedure.

“Moj klijent je uvijek tvrdio, kao i danas, da je ono što se dogodilo u Las Vegasu 2009. godine bilo sa obostranim pristankom, pa ne bi iznenadilo prisustvo DNK tamo, kao što ne iznenađuje ovaj veoma uobičajeni zahtjev policije u sklopu istrage”, navodi se u advokatovom saopćenju.

Policijski odjel Las Vegasa poslao je zvanični zahtjev italijanskim vlastima.

Dodaju i kako poduzimaju “iste korake u ovom slučaju kao i u svakom drugom slučaju seksualnog napada kako bi došli do DNK dokaza”.

Ugovor o tajnosti

Bivša manekenka Kathryn Mayorga (34) iz Las Vegasa optužila je 33-godišnjeg Ronalda prošle godine da ju je nogometaš, nakon susreta u noćnom klubu, silovao u njegovom hotelskom apartmanu 13. juna 2009. godine. Bilo je to netom prije njegovog prelaska iz Manchester Uniteda u Real Madrid za 94 miliona eura, što je bio tadašnji svjetski rekord.

Portugalčevi advokati navode kako je ona odmah prijavila navodno silovanje lokalnoj policiji i podvrgla se ljekarskom pregledu. Potom je organizirano privatno posredovanje između Ronaldovih predstavnika, djevojke i njihovih advokata gdje je navodno dobila 375.000 dolara za šutnju.

Ronaldovi pravni zastupnici ističu kako sporazum o tajnosti sa bivšom manekenkom “nikako ne znači priznanje krivice”.

Izvor: Agencije