Hrvatski rukometaši bi za zlato na SP-u dobili 450.000 eura

Izabranici Line Červara bit će bogato nagrađeni ako postignu dobre rezultate na Svjetskom prvenstvu (Arhiva)
Izabranici Line Červara bit će bogato nagrađeni ako postignu dobre rezultate na Svjetskom prvenstvu (Arhiva)

Hrvatski rukometni savez – HRS odlučio je bogato nagraditi rezultatske eventualni uspjeh svojih reprezentativaca i stručnog štaba, na čelu sa selektorom Linom Červarom, za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj i Danskoj.

U saopćenju HRS-a navodi se da će hrvatski rukometaši za osvajanje naslova svjetskog prvaka dobiti 450.000 eura, a nisu male svote ni za plasman na sedmo mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre.

“Odlučili smo da uoči ovako velike rukometne priredbe, koja je iznimno važna HRS-u, dodatno stimuliramo naše reprezentativce odlukom o visini nagrada za osvajanje odličja, a i ostalih plasmana na SP-u”, navedeno je u saopćenju.

‘Iznosi u rangu najvećih saveza’

“Iako po financijama zaostajemo za velikim rukometnim silama, iznosi za nagrade u rangu su najvećih saveza. Tako će premija za prvo mjesto biti 450.000 eura u bruto iznosu, srebro ćemo nagraditi s 300.000 eura te broncu s 200.000 eura”, navodi se o saopćenju.

Četvrto mjesto na SP-u donijet će nagradu od 100.000 eura, a plasmani na peto, šesto ili sedmo mjesto vrijede 50.000 eura.

Hrvatska u petak igra prvi duel u grupi u Minhenu protiv Islanda, a slijede susreti protiv Japana, Makedonije, Bahreina i Španije.

Plasman u drugi krug u Kelnu osigurat će prve tri selekcije iz grupe.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO