Liverpool prijavio Salaha jer je koristio mobitel u vožnji

Najbolji nogometaš engleskog prvenstva (Premier liga) prošle sezone Mohamed Salah pozvan je na saslušanje u policiju nakon što je njegov klub Liverpool poslao nadležnim organima snimak sa društvenih mreža kako koristi mobilni telefon dok je „zaglavljen“ u saobraćajnoj gužvi.

„Liverpool je poslije razgovora sa Salahom poslao policiji snimak dešavanja. Nogometaš je svjestan okolnosti koje su dovele do toga i interno ćemo riješiti ovu situaciju. Klub, kao ni igrač, više se neće oglašavati na ovu temu“, navodi se iz kluba.

Egipatski nogometaš je u dresu „Redsa“ prošle sezone postigao 44 gola, a na početku nove takmičarske godine Premier lige bio je strijelac u pobjedi Liverpoola nad protiv West Hamom 4:0.

Navijači željeli autogram

Na spornom videosnimku, za koji se vjeruje kako je napravljen u nedjelju nakon meča sa West Hamom, vidi se Salah kako koristi mobitel dok sjedi na vozačevom mjestu automobila koje je „zapelo“ u gužvi.

Navijači su okružili vozilo u nadi da će Egipćanin otvoriti prozor i dati im autogram ili se fotografisati sa njima, ali je on fokusiran na svoj telefon, pišu lokalni mediji.

Potom Salah vozi nekoliko metara dalje, i dalje koristeći telefon.

Izvor: Agencije