Real Madrid: Laž je da smo poslali ponudu za Neymara

Neymar, koji se s brazilskom reprezentacijom nalazi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ima ugovor s PSG-om do ljeta 2022. (EPA)

Evropski prvak Real Madrid demantirao je u ponedjeljak navečer vijest da je poslao francuskom PSG-u ponudu od 310 miliona eura za brazilskog napadača Neymara.

Španska javna televizija TVE u večernjim je vijestima objavila informaciju o slanju ponude za 26-godišnjeg napadača, koji je u ponedjeljak postigao gol u pobjedi Brazila nad Meksikom od 2:0.

„Ta vijest je potpuno lažna. Real Madrid nije dao nikakvu ponudu ni PSG-u niti igraču. Čudimo se kako je španska javna televizija mogla emitirati takvu apsolutno lažnu informaciju bez da je kontaktirala strane u ovom slučaju. Da je kontaktirala jednu ili drugu stranu ta bi informacija bila jednostavno demantirana“, naveo je Real Madrid u saopćenju poslanom medijima.

Neymar, koji se s brazilskom reprezentacijom nalazi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ima ugovor s PSG-om do ljeta 2022. godine. Mediji već mjesecima nagađaju o interesu Reala za njega.

Glasine o Ronaldu i Baleu

„Premda je TVE kontaktirao izvore koje smatra maksimalno vjerodostojnima, žali što je proizveo konfuziju oko te teme. Obje strane molimo za izvinjenje“, naveo je TVE na svojoj stranici.

„Mogući interes Real Madrida za tim igračem poklapa se s glasinama o odlasku iz kluba njegovih zvijezda Cristijana Ronalda i Garetha Balea, koje su pothranili sami ti igrači. Odmah nakon finala Lige prvaka doveli su u pitanje svoje dalje igranje za Real.“

Ronaldo i Bale su krajem maja, nakon pobjede u finalu Lige prvaka u Kijevu, u obraćanju medijima izjavili kako ne znaju hoće li nastaviti igrati iduće sezone za madridski klub.

Izvor: Agencije