Dalić: Ne dijelim ljude na Hrvate i Srbe, nego na dobre i loše

Novaka Đokovića ne poznajem, ali svaka mu čast na svemu, poručio je Dalić (EPA)
Novaka Đokovića ne poznajem, ali svaka mu čast na svemu, poručio je Dalić (EPA)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić poručio je kako ga “politika ne zanima”, ali i da “ne dijeli ljude na Hrvate i Srbe, nego na dobre i loše”.

Dalić je, za beogradski Blic, rekao kako je “normalno da je puno ljudi u Srbiji navijalo za Hrvatsku” i da se “ne treba vraćati u prošlost, već treba gledati u budućnost”.

Za pjesmu “Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona, čiji je nastup na dočeku hrvatskih reprezentativaca u Zagrebu podijelio Hrvatsku, ali i izazvao negativne reakcije u regiji i Europi, rekao je kako “nije negativna, ružna i nema političku konotaciju”.

“Nikad nikom nije palo napamet da to koristi u političke svrhe. Nisam ni desni, ni lijevi – ja sam za Hrvatsku. Momci su htjeli da se ona pjeva i to je to. Mi smo sportaši, ne bavimo se politikom”, poručio je Dalić.

Sporna pjesma, naime, u refrenu ima, uz sve hrvatske regije, i samoproglašenu Herceg-Bosnu, čiji su politički i vojni lideri krajem prošle godine na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju u Haagu osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne (i) zbog udruženog zločinačkog pothvata, progona i zatočenja Bošnjaka te drugih inkriminacija.

Pohvalno o Đokoviću

Hrvatski izbornik je zahvalio i svima u Srbiji koji su navijali za Hrvatsku, priznajući da je navijao za srbijansku reprezentaciju protiv Brazila.

“Htio sam da u finalu igraju Hrvatska i Srbija. To je sasvim normalno i svi trebaju tako razmišljati”, rekao je Dalić.

Pohvalno je govorio o Novaku Đokoviću, rekavši kako su “igrači [Hrvatske] stalno tražili da gledaju njegove mečeve na Wimbledonu”.

“Novaka ne poznajem, ali svaka mu čast na svemu. U Americi smo bili zajedno, slikali se s njim, jedni drugima za vrijeme Mundijala i Wimbledona davali podršku i tako treba uvijek biti”, zaključuje Dalić.

Izvor: Agencije

 


Povezane

Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, odgovorio je novinarima hrvatski selektor Zlatko Dalić.

18 Jul 2018
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO