Twitter-priča: Hrvatska slavi veliku pobjedu

Veliki uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije i plasman u finale Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji dobio je priličnu pozornost na društvenim mrežama.

Uz snimke slavlja po svim hrvatskim gradovima, kojim se obilježio povijesni rezultat hvaljeni su hrvatski nogometaši, pogotovo strijelci Mario Mandžukić i Ivan Perišić.

Teško je opisati ludilo koje je nastalo na tribinama Lužnikija kada je turski sudac Cuneyet Cakir u 120. minuti svirao kraj. Slavilo se i u Hrvatskoj, ali i diljem Europe.

Vikalo se, skaklo, plakalo nakon još jedne šokante večeri koja je i treći put uzastopce završila hrvatskim slavljem.

Za nekoliko dana na istom stadionu očekuje okršaj s Francuzima za svjetski tron.

Okršaj ‘Vatrenih’ i ‘Gordog Albiona’ na moskovskom stadionu Lužnjiki odigran je u sjajnoj atmosferi pred 78.011 gledatelja.

Bio je to pravi spektakl na terenu, ali i na tribinama. Navijača je bilo podjednako, po desetak tisuća na svakoj strani. Nažalost, rani pogodak engleske vrste šokirao je hrvatske navijače i u prvom poluvremenu Englezi su vodili i na tribinama.

“Football's Coming Home,  it's coming home,” pjevali su Englezi koji su u tom trenutku prvi put nakon 1966. barem neko vrijeme u finalu svjetskog prvenstva. 

Poseban tretman imao je Domagoj Vida kojeg su ruski navijači uzeli na zub zbog videa u kojem je pružio podršku Ukrajincima. Svaki put kada bi Vida primio loptu, Rusi bi zviždali.

Srećom, hrvatski navijači, ali i reprezentacija u nastavku su ‘probudili’.

Kada je Ivan Perišić u 68. minuti dao gol za 1:1 na stadionu je nastala ludnica, naravno, među hrvatskim navijačima, a potpuni kaos je zavladao deset minuta prije kraja produžetka kada je “Super Mario” dao za 2:1.

Stizale su i čestitke susjeda…

…ali i šale na račun nogometne reprezentacije Srbije.

Naravno, zbijale su se šale i na račun engleskih nogometaša…

…i britanske kraljice.

Izvor: Al Jazeera i agencije