Egipat: Salah će moći igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Mohamed Salah
Salah se ozlijedio nakon pola sata finala Lige prvaka u sudaru s Ramosom te je morao napustiti teren (EPA)

Zvijezda Liverpoola Mohamed Salah (25), koji je ozlijedio rame u finalu Lige prvaka u kojem je njegov Liverpool poražen od Real Madrida sa 1:3, ipak će moći igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, tvrde u egipatskom nogometnom savezu.

Nogometni savez Egipta (EFA) je u srijedu priopćio kako očekuju da će se Salah vratiti na teren za tri tjedna, prenosi Anadolija.

Predsjednik saveza Hani Abu Reda, trener nacionalne momčadi Hector Cuper i liječnik Mohamed Abou El-Ela sastali su se sa Salahom u srijedu u Valenciji, gdje on prolazi liječenje i rehabilitaciju. 

Nesiguran nastup protiv Urugvaja

“Izaslanstvo nacionalne momčadi bilo je upoznato s programom oporavka igrača koji dobro hoda i ima za cilj pridružiti se momčadi na Svjetskom prvenstvu te iskazuje odlučnost velikog igrača da sustigne svoje suigrače. Sa svoje strane, Mohamed Abou El-Ela je rekao da razdoblje odsutnosti Salaha zbog ozljede neće premašiti tri tjedna”, objavljeno je na Facebook profilu saveza.

Ipak, kako prenosi Anadolija, još uvijek nije sigurno hoće li Salah moći igrati u utakmici grupne faze protiv reprezentacije Urugvaja, koja je na programu 15. lipnja.

Salah se ozlijedio nakon pola sata utakmice u sudaru s Realovim braničem i kapetanom Sergiom Ramosom te je morao napustiti teren.

Njegov nastup na predstojećem Svetskom prvenstvu u nogometu bio je pod znakom je pitanja, kako je odmah nakon utakmice nagovijestio trener Liverpoola Juergen Klopp.

Utrka s vremenom

Salah je u suzama napustio teren u Kijevu.

Egipćanin, koji je ove sezone postigao 44 gola u svim natjecanjima za Liverpool, sada je ušao u utrku s vremenom kako bi pokušao spreman dočekati Svjetsko prvenstvo.

Egipat, koji se nalazi u grupi A, 19. lipnja će igrati protiv domaćina Rusije, a 25. protiv reprezentacije Saudijske Arabije.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji će se održati od 14. lipnja do 15. srpnja.

Izvor: Agencije