Stošić i Trklja pobjednici 31. Beogradskog maratona

Na današnjem 31. Beogradskom maratonu učestvovalo je rekordnih 7.300 trkača iz 70 država (Tanjug)
Na današnjem 31. Beogradskom maratonu učestvovalo je rekordnih 7.300 trkača iz 70 država (Tanjug)

Atletičari iz Srbije Kristijan Stošić i Nora Trklja pobjednici su današnjeg 31. Beogradskog maratona.

Stošić je postao prvi domaći atletičar koji je slavio otkako se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara. On je trku pretrčao u vremenu 2:45,23, što je najslabiji rezultat u historiji beogradskog maratona, vjerovatno dobrim dijelom i zbog vrućine u glavnom gradu Srbije, prenosi agencija Tanjug.

Zbog slabog vremena mogao bi ostati i bez novčane nagrade od 3.000 eura, jer je rezultat slabiji od propozicija, ali o tome će odlučiti organizatori.

I drugo i treće mjesto osvojili su domaći maratonci Miloš Dajević i Nenad Milosavljević.

Rekordno učešće

U ženskoj konkurenciji Trklja je stazu pretrčala u vremenu 3:08,45, također ispod vremena koje podrazumijeva finansijsku nagradu.

Drugo mesto osvojila je Candice Cole iz Južne Afrike (3:15,18), a treće Biljana Bursać iz Srbije 3:15,28).

Na današnjem 31. Beogradskom maratonu učestvovalo je rekordnih 7.300 trkača iz 70 država.

Izvor: Agencije


Povezane

Najpoznatiji maratoni trče se u velikim gradovima: New Yorku, Bostonu, Tokiju, Berlinu… i okupljaju više desetaka hiljada takmičara. Maraton Stonskim zidinama na Pelješcu je “nešto sasvim drugačije”, iako su osnovna pravila ista: ko prvi prođe kroz cilj nakon 42 kilometra i 195 metara – pobjednik je utrke.

Američki predsjednik Donald Trump, ujedinio je sportsku Ameriku. Nakon komentara na račun igrača NFL i NBA lige, uslijedile su brojne reakcije. Bunt protiv američkog predsjednika predvode tamnoputi sportisti, ali njihov stav podržavaju i bijelci. Košarkaši Crvene zvezde pripremaju se za novu sezonu u kojoj će predstaviti novog trenera, ali i novu ekipu. Dušan Hadži Nikolić […]

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO