Čeferin o Thompsonu: Patriotizam kod Hrvata prerasta u nacionalizam

Pratimo situaciju kako bismo vidjeli hoćemo li možda morati nešto mijenjati, kaže Aleksander Čeferin (Arhiva)
Pratimo situaciju kako bismo vidjeli hoćemo li možda morati nešto mijenjati, kaže Aleksander Čeferin (Arhiva)

Predsjednik Evropske nogometne asocijacije – UEFA Aleksander Čeferin izjavio je da reprezentaciju Hrvatske patriotizam vodi do uspjeha, ali da je greška što on prerasta u nacionalizam kada na proslavama pjeva Marko Perković Thompson.

“Hrvati su posebni. Patriotizam ih vodi do uspjeha, ali taj patriotizam lako preraste u nacionalizam, što je greška”, rekao je komentirajući nastup Thompsona na dočeku reprezentacije Hrvatske u Zagrebu nakon osvajanja drugog mjesta na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, prenosi zagrebački Večernji list.

Moraju znati da su uzor mladima

Čeferin se prilikom gostovanja na Fakultetu političkih nauka u Ljubljani dotakao i incidenta Josipa – Joea Šimunića, kada je nakon plasmana na Mundijal u Brazil prije četiri godine, s navijačima vikao “Za dom… spremni” i kasnije suspenzijom okončao karijeru.

“Znamo svi za incident Josipa Šimunića, koji je vikao ‘Za dom… spremni’ i tako završio karijeru, jer mu je bilo zabranjeno da igra na Svjetskom prvenstvu. Neki bi morali znati da su uzor mladima”, zaključio je Čeferin.

Izvor: Agencije


Povezane

Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, odgovorio je novinarima hrvatski selektor Zlatko Dalić.

18 Jul 2018
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO