Dalić: Poštujemo Englesku, ali ne bojimo se nikoga

'Ne dolazimo bahato, nego moramo biti čvrsti i borbeni', kazao je Dalić (EPA)

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić izjavio je u subotu da se ne boji nikoga, pa niti Engleske, ako njegovi izabranici ponove partiju kakvu su pružili u četvrtak protiv Španije.

“Izrazito poštujemo Englesku, koja nas je jako namučila u Moskvi i Rijeci. Sada su možda još mlađi i još brži, Sterling i Rashford mogu pobjeći svakome te im moramo stajati vrlo blizu i ne ispadati iz igre. Najopasniji su na dugim loptama, čak i vratar Pickford ima odlično dodavanje, te u prekidima i brzim protunapadima. Na Wembleyju ima puno prostora i moramo pronaći rješenja za sjajne engleske igrače. Naša najjača strana je kompaktan i agresivan blok, i ako budemo isti kao protiv Španjolske ne bojim se niti jednog suparnika”, kazao je Dalić na konferenciji za novinare u Londonu.

Selektor Dalić napomenuo je da su igrači iscrpljeni nakon dvoboja od prije tri dana kada Hrvatska je u Maksimiru pobijedila Španiju sa 3:2, prenosi Hina.

Hrvatska je na SP u Rusiji u polufinalu eliminirala Englesku i sada domaći mediji i navijači očekuju uzvrat.

“Uvijek se želi uzvratiti za poraz, kao što je nama bio motiv uzvratiti Španjolskoj. No, mi smo sportski suparnici. Prije četiri mjeseca igrali smo polufinale Svjetskog prvenstva, a ovo je ipak Liga nacija. Dobro se poznajemo, svi znamo sve jedni o drugima i može se reći da postoji neko rivalstvo”, izjavio je hrvatski selektor.

Borba za plasman

Hrvatska je pobjedom protiv Španije 3:2 ostala u igri za plasman na završni turnir Lige nacija, a tamo bi je odvela pobjeda protiv Engleske u nedjelju na Wembleyju (15 sati po srednjoevropskom vremenu). I Englesku pobjeda vodi na završni turnir Lige nacija, a u slučaju remija Španija će biti prva.

Remi bez golova odgovarao bi Engleskoj koja bi osvojila drugo mjesto, dok bi remi sa pogocima na drugo mjesto doveo Hrvatsku.

“Ne treba nam veći motiv od dolaska na Wembley, jedan od najljepših stadiona na svijetu. Nadam se spektaklu, iako nam neke stvari poput ranog početka utakmice neće ići na ruku. Ipak, želimo završiti godinu na najbolji mogući način, bilo bi lijepo barem da ostanemo u elitnoj skupini i osiguramo status nositelja u kvalifikacijama za EP 2020. Puno je opcija i dat ćemo sve od sebe. Igrat ćemo pred 80.000 Engleza te protiv velikog suparnika. Ne tražimo izlike, znamo što nam je cilj, pokušati odigrati lijepo i pobijediti. Ne dolazimo bahato, nego moramo biti čvrsti i borbeni”, zaključio je Dalić.

Izvor: Agencije