Mladi nogometaši doživotno suspendovani zbog namještanja

Briffa (na slici, crveni dres) i Cesare doživotno su suspendovani zbog namještanja utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U-21 2017. protiv Crne Gore i Češke (Nogometni savez Malte)

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) suspendovala je šestoricu mladih reprezentativaca Malte, pri čemu dvojicu doživotno, zbog namještanja utakmica, prenose agencije.

Iz evropske kuće nogometa navode da su Emanuel Briffa i Kyle Cesare doživotno suspendovani zbog namještanja utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U-21 2017. protiv Crne Gore i Češke.

Kažnjena su još četvorica igrača. i to zbog toga što su znali za namještanje, ali nisu “odmah i svojevoljno” obavijestili UEFA-u.

Dva domaća poraza

Samir Arab suspendovan je na dvije godine, Ryan Camenzuli na 18 mjeseci, a Llywelyn Cremona i Luke Montebello na godinu.

“Ove su kazne težak udarac za ugled našeg nogometa i reprezentacije. Užasno sam razočaran zbog svega ovoga, međutim, ovaj slučaj moramo iskoristiti kao poticaj da se ovakvo nešto više ne dogodi”, kazao je generalni sekretar Nogometnog saveza Malte Angelo Chetcuti.

Reprezentacija Malte izgubila je obje spomenute utakmice kod kuće: od Crne Gore 0:1, a od Češke 0:7.

Izvor: Agencije