Mladen Krstajić i zvanično na čelu reprezentacije Srbije

Mladen Krstajić naslijedio je na selektorskoj funkciji Slavoljuba Muslina (EPA)
Mladen Krstajić naslijedio je na selektorskoj funkciji Slavoljuba Muslina (EPA)

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije zvanično je u ponedjeljak imenovao Mladena Krstajića za selektora seniorske A reprezentacije i on će predvoditi ekipu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, prenosi agencija Tanjug.

Kako se navodi na internetskoj stranici FSS-a, usvojen je prijedlog Stručnog odbora Saveza da se za selektora imenuje bivši istaknuti reprezentativac i član stručnog štaba najboljeg državnog tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Prethodno je Izvršni odbor usvojio ostavku Krstajića na članstvo u Izvršnom odboru FSS-a.

Također, definitivno je potvrđeno da će Srbija u martu odigrati dvije prijateljske utakmice, prvo protiv Maroka, 23. marta u Torinu, a potom protiv Nigerije, četiri dana kasnije u Londonu.

U grupi Brazil, Švicarska i Kostarika

Na sjednici Izvršnog odbora FSS-a Ivan Jević imenovan je za selektora kadetske reprezentacije, umjesto Milana Obradovića, koji će u narednom periodu biti član stručnog štaba A reprezentacije.

Krstajić, bivši reprezentativac Srbije, naslijedio je Slavoljuba Muslina i sa mjesta vršioca dužnosti selektora predvodio reprezentaciju Srbije tokom novembarske turneje po Aziji, gdje je Srbija pobijedila Kinu 2:0 i igrala neriješeno protiv Južne Koreje 1:1.

Vođenje Srbije prvi mu je trenerski posao uopće, nakon respektabilne igračke karijere, u kojoj je igrao za Partizan, Werder i Schalke.

Srbija je u grupi D Mundijala u Rusiji, sa selekcijama Brazila, Švicarske i Kostarike.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO