MOK uskoro o detaljima učešća Sjeverne Koreje na ZOI

Kriterije za nastup u Pyeongchangu za sada zadovoljava samo klizački par Ryom Tae-ok i Kim Ju-sik (EPA)
Kriterije za nastup u Pyeongchangu za sada zadovoljava samo klizački par Ryom Tae-ok i Kim Ju-sik (EPA)

Međunarodni olimpijski odbor 20. siječnja ugostit će delegacije nacionalnih olimpijskih odbora Južne i Sjeverne Koreje, a na tom će se sastanku raspravljati o detaljima sudjelovanja Sjeverne Koreje na Zimskim olimpijskim igrama, kojima je u veljači domaćin južnokorejski Pyeongchang.

Sastanak će voditi predsjednik MOO-a Thomas Bach, a raspravljat će se o važnim detaljima, kao što su broj natjecatelja, obilježja pod kojima će nastupati, zastava itd.

U utorak su predstavnici dviju Koreja na sastanku u demilitariziranoj zoni dogovorili nastup sjevernokorejskih natjecatelja na ZOI u Pyeongchangu, za koje je MOO odobrio produženje roka za prijavu. 

Kriterije zadovoljava samo klizački par

“Pozdravljam prijedloge vlada obiju država, koji su s odobravanjem dočekani širom svijeta. To je veliki korak u širenju duha olimpizma. Sada MOO mora donijeti odluke kako bi ova politička volja bila pretvorena u realnost”, izjavio je Thomas Bach posredstvom priopćenja, kako prenosi Hina.

U ponedjeljak, i prije nego što je postignut dogovor o slanju snažne sjevernokorejske delegacije na ZOI, MOO je produljio rok za prijavu natjecatelja iz Sjeverne Koreje.

Kriterije za nastup u Pyeongchangu zasad zadovoljava samo klizački par Ryom Tae-ok i Kim Ju-sik, ali nema sumnje da će i drugim sportašima biti omogućen nastup kroz kvote koje na raspolaganju ima MOO.

Svi ti detalji trebali bi biti dogovoreni na sastanku 20. siječnja u sjedištu MOO-a u Laussanei.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO