Maskirani napadači pretukli trenera Dinama

Mario Cvitanović, Dinamo, Trener
Trener Dinama je nakon napada pozvao policiju i zatražio liječničku pomoć (EPA)

U srijedu navečer, neposredno nakon što su se igrači i stručni stožer zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo vratili s utakmice Hrvatskog kupa u Imbriovcu, dvojica maskiranih napadača fizički su palicama napali trenera Dinama Marija Cvitanovića na ulazu u njegov stan te ga pritom ozlijedili, objavio je Dinamo.

Trener Dinama je nakon napada pozvao policiju i zatražio liječničku pomoć.

Cvitanović je nakon liječničke obrade u bolnici otišao kući. Kako piše Večernji list, utvrđeno je da mu je slomljena ruka.

Dinamo je na ovaj događaj reagirao priopćenjem na internetskoj stranici kluba u kojem su najoštrije osudili napad.

Dinamo: Neka se institucije države probude

“GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašten ovim činom, najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Cvitanovića koji je vrlo lako mogao završiti s tragičnim posljedicama. Nažalost, to je samo nastavak svega onoga što se događa u posljednje vrijeme kada je, sasvim očito, potpuno legalizirano nasilje prema osobama iz našeg kluba. Počevši od napada na savjetnika kluba Zdravka Mamića na rivi u Bolu na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubojstva u Tomislavgradu pa sve do večerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića pred njegovim stanom”, piše u priopćenju Dinama.

“Zgroženi smo i ovim putem ponovno apeliramo da se institucije ove države napokon probude i prestanu ignorirati sve ovo što se događa oko GNK Dinamo. Da ne ignoriraju napade na građane ove zemlje. Pa zar svi skupa čekamo da se dogodi nešto tragično da sustav konačno reagira? Ne želimo živjeti u zemlji u kojoj se institucije boje čak i osuditi zlodjela. Naime, nismo primijetili da je itko od relevantnih faktora i institucija reagirao nakon napada i pokušaja ubojstva Zdravka Mamića, što je očito motiviralo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića”, navodi se dalje.

Priopćenjem i oštrom osudom napada na Cvitanovića reagirao je i Hrvatski nogometni savez (HNS), gdje su napad nazvali kukakvičkim.

HNS: Reagirajte prije nego se dogodi najgore

Kažu kako je to nastavak niza huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji, kako kažu, moraju zgroziti, uznemiriti i zaprepastiti svakoga tko vjeruje da je Hrvatska demokratska i moderna europska država koja brine za sigurnost svakog građanina.

“No, u Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa, primitivno vrijeđaju državnu tajnicu ili fizički napadaju nogometne izbornike, trenere i suce. Ponavljamo, nekažnjeno. Nogomet je puno dao Hrvatskoj, a malo toga dobio zauzvrat. No, ono osnovno što građanin jedne zemlje treba dobiti – sigurnost i pravdu – trebali bi dobiti i članovi nogometne obitelji. Apeliramo na državne institucije da reagiraju prije nego se dogodi ono najgore te da se ozbiljno počnu baviti s osobama koje teroriziraju članove nogometne obitelji, ali prije svega – građane Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama HNS-a. 

U Policijskoj upravi zagrebačkoj potvrdili su za Hinu napad na Cvitanovića te istaknuli da je postupanje u tijeku.

Izvor: Al Jazeera i agencije