FIFPro traži istragu napada na igrača Vojvodine

Grupa navijača kluba iz Srbije uspjela je dobiti pristup svlačionici gostujućeg tima na stadionu MFK Ružomberoka, a potom prijetila i fizički napala igrača, navodi se u saopćenju (FK Vojvodina)

Svjetsko udruženje profesionalnih nogometaša FIFPro zatražilo je hitnu reakciju Evropske nogometne asocijacije UEFA nakon što su navijači Fudbalskog kluba Vojvodina napali igrača ovog kluba Nikolu Trujića.

Kako se navodi u saopćenju FIFPro-a, ovo udruženje je danas poslalo zvanični zahtjev da UEFA pokrene disciplinski postupak protiv dva kluba, Vojvodine i slovačkog Ružomberoka nakon što je Trujčić napadnut nakon kvalifikacijskog meča Lige Evrope.

Sporna utakmica je igrana 6. jula u Slovačkoj.

Dueli sa Evertonom

„Odmah nakon utakmice, u kojoj je FK Vojvodina eliminirana iz UEFA-ine Lige Evrope, grupa navijača kluba iz Srbije uspjela je dobiti pristup svlačionici na stadionu MFK Ružomberoka, a potom prijetila i fizički napala igrača“, navodi se u saopćenju FIFPro-a.

Vojvodina i Ružomberok igrali su dvomeč prvog pretkola Lige Evrope. Novosađani su na svom terenu slavili sa 2:1, da bi Slovaci na svom terenu bili bolji 2:0.

Ružomberok je u nastavku takmičenja sa ukupnih 2:1 eliminirao norveški Brann, a u trećem pretkolu igrat će dvije utakmice sa engleskim Evertonom.

Izvor: Al Jazeera