Raspored

Svjetskog prvenstva

Liga prvaka: Partizan bez navijača u Podgorici

Partizan mora platiti 25.000 eura, kao i umanjiti kapacitet stadiona na prvoj domaćoj utakmici UEFA takmičenja (EPA)

Disciplinska komisija Evropske nogometne asocijacije kaznila je beogradski Partizan zabranom organiziranog vođenja navijača na jedno gostovanje, prenosi agencija Tanjug.

Ovo znači da “Crno-belima”, koji će u utorak odigrati prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka u glavnom gradu Srbije protiv podgoričke Budućnosti, u revanšu u glavnom gradu Crne Gore neće biti omogućen sektor za gostujuće pristalice.

Kako je saopćeno iz Humske, Partizan je kažnjen zbog pogrdnog skandiranja na prošlogodišnjem meču sa Zaglebiem.

“Odlukom disciplinskih organa UEFA-e, FK Partizan je izrečena zabrana organizovanog prisustva navijača na prvom gostujućem meču u kvalifikacijama. Ovo znači da sektor koji je propisan za navijače gostujućeg kluba neće biti stavljen na raspolaganje FK Partizan i njegovim navijačima. Kazna je doneta zbog neprimerenog ponašanja i skandiranja jednog dela gledališta na meču sa poljskim Zaglebjem prošle godine”, navodi se u saopćenju.

Novčana kazna

Također, Partizan mora platiti 25.000 eura, kao i umanjiti kapacitet stadiona na prvoj domaćoj utakmici UEFA takmičenja (sjeverna tribina).

“Apelujemo na sve naše navijače da poštuju ovu odluku UEFA-e i da ne idu na meč u Podgoricu, jer na taj način smanjujemo rizik eventualnih problema i novih kazni po naš klub. Pozivamo naše navijače da sutra uveče u što većem broju ispune stadion u Humskoj i da fer i sportskim navijanjem podrže naše fudbalere u nastojanju da se obezbedi što bolji rezultat pred revanš”, poručuju iz Partizana.

U utorak su na programu prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka, a sastaju se:

Qarabag (Azerbejdžan) – Samtredia (Gruzija)

Hibernians (Malta) – Salzburg (Austrija)

Partizan (Srbija) – Budućnost (Crna Gora)

Rijeka (Hrvatska) – TNS (Vels)

Izvor: Al Jazeera i agencije