Hrvatske rukometašice ne idu na SP u Njemačkoj

Hrvatske rukometašice u uzvratnom susretu kvalifikacija u Celju svladale su domaće Slovenke sa 28:27 (Reuters)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Njemačkoj u decembru ove godine.

Hrvatske rukometašice u uzvratnom susretu kvalifikacija u Celju su svladale domaće Slovenke sa 28:27 (16:12), ali im to nije bilo dovoljno da nadoknade poraz 23:28 iz Osijeka od prije pet dana.

Hrvatska je odlično počela utakmicu, vrlo brzo povela s 5:2, sredinom prvog poluvremena imala i četiri pogotka prednosti (9:5, 10:6), a u 24. minuti šest golova razlike (13:7), s kojima bi izborile nastup u Njemačkoj.

U tom razdoblju istakla se golmanica Ivana Kapitanović, dok je napad funkcionirao besprijekorno.

Na poluvrijeme se otišlo sa četiri gola viška za Hrvatsku (16:12), a ta se razlika održavala samo u početku nastavka, do 19:15 u 33. minuti.

Marić i Benko najefikasnije

Uslijedila je serija Slovenki 3:0, kojom su se približile na 19:18, ali ni tada nije bio kraj.

Hrvatska se uspjela odvojiti na 22:19 i pri tom rezultatu sredinom drugog dijela iskoristila tek četvrti napad za povećanje vodstva, a u međuvremenu je Marić propustila realizirati sedmerac.

Posljednju priliku za ulazak u neizvjesnu završnicu Hrvatska je propustila od 53. do 55. minute, kada je pri vodstvu od dva gola razlike (25:23, 26:24) gubila lopte u situaciji s igračicom više i primala golove iz protivnapada.

Žana Marić i Aneta Benko s po šest golova bile su najefikasnije u sastavu Hrvatske, Ana Debelić i Dora Krsnik dodale su po četiri, a Stela Posavec i Maja Kožnjak po tri.

Tjaša Stanko sa sedam i Tamara Mavsar sa šest golova predvodile su Sloveniju.

Izvor: Agencije