Rukometašice Srbije na SP-u u Njemačkoj

Ovo je treće svjetsko prvenstvo na kojem će nastupiti rukometašice Srbije (Reuters)

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo nakon što je danas u Nišu, u revanš-utakmici baraža, savladala selekciju Italije s 34:15 (14:4).

U prvoj utakmici u Italiji bilo je 33:23 za Srbiju.

Razlika u kvalitetu bila je očita od prve minute. Selektor Ljuba Obradović ukazao je šansu svim igračicama i svaka se upisala u strijelce, javlja agencija Tanjug.

Ovo je treći uzastopni nastup rukometašica Srbije na SP-ima (nakon 2013. i 2015).

Šest gradova domaćina

Svjetsko prvenstvo, 23. po redu, bit će održano u Njemačkoj od 1. do 17. decembra, a Srbija je jedini predstavnik zapadnog Balkana na ovom turniru.

Utakmice će biti igrane u šest gradova: Bietigheim-Bissingen, Magdeburg, Oldenburg, Leipzig, Trier i Hamburg.

Osim Srbije i domaće Njemačke, na SP dosad su se plasirale reprezentacije Angole, Tunisa, Kameruna, Holandije, Danske, Francuske, Južne Koreje, Japana, Kine, Švedske, Rumunije i Mađarske, a učestvovat će ukupno 24 nacionalna tima.

Izvor: Agencije


Povezane

U rukometu je 2016. bila godina promjena. Prekinuta je francuska dominacija na reprezentativnom nivou.

Published On 31 Dec 2016

Rukometašice Vardara žele promijeniti historiju. Ne najavljuju naglas pohod na titulu evropskih prvakinja, ali ni ne kriju da žele napraviti korak više. U posljednje tri godine su triput zaredom bile treće. Izvještava Milka Smilevska.

Published On 01 May 2017

Rumunski CSM Bukurešt, tim koji je važio za austsajdera pre početka turnira, osvojio je Ligu prvaka za rukometašice.Bilo je to jedno od najdramatičnijih finala u ovom takmičenju.Šta se sve dešavalo u Budimpešti, više od Tomislava Cvitkovića. Izvještava Tomislav Cvitković.

Published On 08 May 2016
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO