UEFA će osnovati Kuću slavnih

Siguran sam da će se sve odvijati prema utvrđenom planu, rekao je Aleksander Čeferin (Arhiva)

Evropska nogometna federacija najavila je da će osnovati Kuću slavnih, u čast vrhunskih nogometaša Evrope.

Planove za osnivanje Kuće slavnih u četvrtak je najavio Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, uoči finala Lige prvaka između Juventusa i Real Madrida, koje će biti odigrano 3. juna u Cardiffu, prenosi Anadolija.

“Trebat će nam nekoliko mjeseci da uspostavimo sve neophodne kriterije. Sigurni smo da mnogi igrači koji su igrali u Evropi i završili karijeru zaslužuju mjesto u Kući slavnih”, rekao je Čeferin.

Ovogodišnja nagrada Tottiju

On je dodao da će ovogodišnju nagradu predsjednika UEFA-e dobiti Francesco Totti, koji je nedavno završio 25-godišnju karijeru u dresu Rome.

“Vučica” je kao domaćin savladala Genou 3:2 u posljednjem kolu Serie A i tako izborila drugo mjesto i direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka, a Totti je dao doprinos i u ovoj pobjedi.

Gotovo 60.000 navijača ustalo je u 54. minuti na stadionu Olimpico i ovacijama pozdravilo ulazak Tottija, koji je zamijenio Mohameda Salaha.

Nakon utakmice veliki dres s brojem 10 i Tottijevim prezimenom raširen je na centru terena, a na svim dresovima Rominih igrača bio je Tottijev broj 10.

Izvor: Agencije