Real nakon pet godina prvak Španije

Real Madrid, Zinedine Zidane
Trener Reala Zinédine Zidane rekao je da je ovo najsretniji dan u njegovom sportskom životu (AP)

Nogometaši Real Madrida osvojili su u nedjelju navečer naslov prvaka Španjolske, prvi nakon 2012. godine, nakon što su u posljednjem kolu Primere slavili kod Malage 2:0.

Realu je za naslov bio dovoljan i bod, a prvenstvo je završio s tri boda više od Barcelone, koja je na Nou Campu slavila 4:2 protiv Eibara.

Već u drugoj minuti gol za Real postigao je Cristiano Ronaldo da bi u 56. minuti, nakon što je vratar Malage Kameni obranio udarac Sergia Ramosa, Karim Benzema postigao i drugi gol za “Kraljevski klub”.

U Barceloni je Eibar do 63. minute vodio 2:0, a oba pogotka postigao je Japanac Takashi Inui (7. i 61. minuta), prenosi Hina.

Zidane: ‘Najsretniji dan u sportskom životu’

U 63. minuti igrač gostiju David Junca postigao je autogol, u 73. minuti na 2:2 izjednačio je Luis Suarez, a dvije minute kasnije Lionel Messi iz penala donosi potpuni preokret, koji potvrđuje svojim drugim golom u 90. minuti.

Realu je to rekordni 33. naslov prvaka Španjolske i sada ih ima devet više od Barcelone.

Trener Reala Zinédine Zidane (44) istaknuo je da je to najsretniji dan u njegovu sportskom životu.

Real početkom svibnja očekuje finale Lige prvaka u Cardiffu protiv Juventusa, koji je također osvojio naslov u Italiji, dok Barcelona igra finale Kupa kralja protiv Alavésa.

Izvor: Agencije