Povećani troškovi Mundijala u Rusiji

Utakmice Mundijala naredne godine odigrat će se na 12 stadiona u 11 gradova (AP)

Troškovi Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se od 14. juna do 15. jula sljedeće godine održati u Rusiji bit će povećani s planiranih 10,84 milijarde dolara na 10,92 milijarde, saopćili su organizatori.

Najveći dio dodatnih sredstava bit će izdvojen iz državnog i lokalnih budžeta, prenose lokalne agencije.

Utakmice Mundijala naredne godine odigrat će se na 12 stadiona u 11 gradova: Moskvi, Sankt Peterburgu, Kazanju, Njižnom Novgorodu, Saransku, Kalinjingradu, Volgogradu, Jekaterinburgu, Samari, Sočiju i Rostovu na Donu.

Zabrana za Olimp-2

Vodstvo ruske nogometne lige zabranilo je prvoligašu Rostovu odigravanje utakmica na njegovom stadionu Olimp-2 zbog lošeg terena.

“Zabrana je na snazi sve dok se uočene manjkavosti ne poprave i teren uskladi sa zahtjevima koji su navedeni u propisima”, objavilo je vodstvo ruske lige.

Ova zabrana stigla je sedam dana nakon što se menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho žalio na stanje travnjaka u Rostovu uoči prve utakmice osmine finala Evropske lige u prošli četvrtak.

Rostov bi svoj sljedeći domaći susret trebao igrati 1. aprila protiv Krasnodara, a priliku za ispravak manjkavosti klub ima do 24. marta, za kada je najavljena sljedeća inspekcija stadiona.

Osim Rostova, zabranu igranja na svom stadionu dobio je i Rubin iz Kazanja, koji će također prvi sljedeći domaći susret igrati za dvije i po sedmice.

Izvor: Agencije