Hajduk kažnjen zbog nereda protiv Rijeke

Jedan od transparenata koji su viđeni na Poljudu (Arhiva)

Zbog nereda na prvenstvenoj utakmici s Rijekom prošlog vikenda, disciplinski sudija Prve hrvatske nogometne lige kaznio je splitski Hajduk igranjem dvije utakmice bez gledalaca i novčanom kaznom u iznosu 10.770 eura, objavljeno je danas.

Navijačka grupa Torcida više je puta zapalila veliki broj pirotehničkih naprava, neprimjereno skandirala i unijela uvredljive transparente.

“Na utakmici Hajduk – Rijeka navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, zapalila je u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma, unijela transparente sa ksenofobnim i uvredljivim sadržajem”, navodi se u objašnjenju kazne.

Utakmica je dvaput prekinuta.

“U 55. minuti [prekinuta je] na tri i pol minute zbog ubacivanja baklji u teren za igru, a u 90. minuti zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca utakmice”, dodaje se u objašnjenju.

Kažnjena i Armada

Po završetku utakmice u Splitu u svečanoj loži bocom je pogođen predsjednik Rijeke.

Zbog učestalosti prekršaja na stadionu Poljud Hajduku je izrečena navedena kazna, a zbog nedoličnog ponašanja gostujućih navijača kažnjena je i Rijeka sa 2.020 eura.

Hajduk će tako na praznom Poljudu ugostiti Slaven Belupo i Cibaliju u susretima 27. i 28. kola Prve HNL, koji će se igrati 8. i 14. aprila.

Izvor: Al Jazeera i agencije