Objavljeni ‘šeširi’ pred žrijeb grupa Lige nacija

Mogući protivnici Hrvatske su Njemačka, Portugal, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švicarska i Italija (Facebook/ UEFA)
Mogući protivnici Hrvatske su Njemačka, Portugal, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švicarska i Italija (Facebook/ UEFA)

Evropska nogometna asocijacija objavila je “šešire” pred žrijeb premijernog izdanja Lige nacija, koji će biti održan 24. januara naredne godine u Lozani.

Najbolje plasirana reprezentacija regije, Hrvatska, nalazi se u Ligi A, a u trećem je “šeširu”, zajedno s Poljskom, Islandom i Holandijom.

Mogući protivnici “Vatrenih” su Njemačka, Portugal, Belgija i Španija (iz prvog), odnosno Francuska, Engleska, Švicarska i Italija (iz drugog “šešira”.

U Ligi B nalazi se selekcija Bosne i Hercegovine, koja je sa Švedskom, Ukrajinom i Irskom u drugom “šeširu”.

Prvi “šešir” čine Austrija, Vels, Rusija i Slovačka, a treći “šešir” Sjeverna Irska, Danska, Češka i Turska.

Moguć balkanski derbi

Mogući balkanski sudar mogao bi se desiti u Ligi C, jer je Slovenija (Mađarska, Rumunija, Škotska) u prvom, Srbija (Grčka, Albanija i Norveška) u drugom, a Crna Gora (Izrael, Bugarska, Finska) u trećem “šeširu” ove lige.

U Ligi C ima i četvrti “šešir”, gdje su Kipar, Estonija i Litvanija.

Najslabija je Liga D.

U prvom “šeširu” je Makedonija, zajedno s Azerbejdžanom, Bjelorusijom i Gruzijom, u drugom su Armenija, Latvija, Farski otoci i Luksemburg, treći “šešir” čine Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn i Malta, a četvrti Kosovo, Andora, San Marino i Gibraltar.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Novo takmičenje zamijenit će većinu prijateljskih utakmica, a četiri reprezentacije izborit će plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

26 Jan 2017
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO