Rusija neće bojkotirati ZOI u Južnoj Koreji

Ruski sportaši koji ispune kriterije i potvrde nedužnost moći će nastupiti u Južnoj Koreji, ali pod olimpijskom zastavom (AP)

Dan nakon što je Međunarodni olimpijski komitet, zbog upletenosti države u doping sportaša, Rusiji zabranio nastup pod svojom zastavom na Zimskim olimpijskim igrama naredne godine, ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio kako Rusija neće bojkotirati Igre u Pyeongchangu, na kojima će neki ruski sportaši ipak moći nastupiti, ali pod olimpijskom zastavom.

“Mi zasigurno nećemo bojkotirati Igre. Ukoliko naši sportaši žele nastupiti, bit će to njihov lični izbor. Moramo dobro proučiti dokumente koji su doveli do takve odluke, ali već sada znamo kako neka svjedočenja potiču od osobe čiji je moralni i psihološki profil vrlo dvojben”, kazao je Putin.

On je govorio prilikom posjete tvornici automobila u Njižnem Novgorodu, gdje je najavio da će se ponovno kandidirati za novi predsjednički mandat u martu 2018. godine.

‘Politička odluka MOK-a’

Putin je nekoliko riječi posvetio i MOK-u.

“Odluka MOK-a je, u svakom slučaju, politička odluka. Svi to vidimo i meni je to posve jasno”, rekao je ruski lider.

Međunarodni olimpijski komitet je na zasjedanju u utorak u švicarskom gradu Lozana ustvrdio kako će ruski sportaši i sportašice, koji ispune kriterije i potvrde svoju nedužnost, moći nastupiti u Južnoj Koreji, ali pod olimpijskom zastavom.

Izvor: Agencije