Nova istraga protiv Zdravka Mamića

Zdravko Mamić, Dinamo
Mamić je prije godinu na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, ali je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu (AP)

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je novu istragu protiv bivšeg izvršnog dopredsjednika Dinama Zdavka Mamića kojega u ovom slučaju tereti da je zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju od 2004. do 2007. godine taj klub oštetio za više od 2,6 milijuna eura.

Tužiteljstvo je objavilo da je istragu protiv Mamića, kojemu ne navode identitet već samo godine i bivše funkcije, pokrenulo “na temelju rezultata izvida pribavljenih putem međunarodne pravne pomoći i kaznene prijave Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija”.

Državno odvjetništvo sumnja da je Mamić kao izvršni dopredsjednik i član uprave Dinama od početka veljače 2004. do 7. ožujka 2007. godine “s računa kluba u jednoj austrijskoj banci”, kao ovlaštena osoba za raspolaganje novcem na tom računu, “bez stvarne i pravne osnove podigao ukupno najmanje 2.535.574,71 eura u gotovini, a određeni je iznos novca s računa kluba prenio na svoj i bratov bankovni račun”.

Već mu se sudi u Osijeku

Mamić je sebi na taj način pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 2,57 milijuna eura, dok je “bratu pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje” 58.800 eura.

Tužiteljstvo sumnja da su braća Mamić novac za koji su oštetili Dinamo koristili “za svoje potrebe”.

Zbog izvlačenje novca iz Dinama Zdravku Mamiću i njegovom bratu Zoranu već se sudi na osječkom Županijskom sudu.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO