Postignut dogovor: Zlatko Dalić vodi Hrvatsku na Mundijalu u Rusiji

Zlatko Dalić je odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji (Arhiva)
Zlatko Dalić je odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji (Arhiva)

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sastao se u utorak s nogometnim trenerom Zlatkom Dalićem te je dogovoren nastavak saradnje Saveza sa selektoromkoji je odveo hrvatsku reprezentaciju na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

Šuker i Dalić dogovorili su se oko uvjeta daljnje saradnje na sastanku održanom u sjedištu Saveza u Zagreb, pa će tako Dalić povesti hrvatsku reprezentaciju na Mundijal 2018. godine.

Dalić je preuzeo reprezentaciju nakon remija protiv Finske te je pobjedom protiv Ukrajine osigurao dodatne kvalifikacije, u kojima su “Vatreni” s ukupnih 4:1 slavili protiv Grčke i tako izborili deseto veliko takmičenje od samostalnosti.

Dvije pobjede i remi

“Zlatko Dalić apsolutno je opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan odabir nakon Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi puta čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svjedoči da imamo zajednički interes, a to je uspjeh hrvatske reprezentacije. Izborniku čestitam na onome što je odradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji osigurat ćemo maksimalne uvjete uoči Rusije, kako bismo tamo mogli ostvariti što bolji rezultat”, izjavio je Šuker.

Dalić je vodio reprezentaciju Hrvatske u tri utakmice (protiv Ukrajine i dvije protiv Grčke) i do sada ima učinak dvije pobjede i remi uz gol-razliku 6:1.

“Ponosan sam na ovo što smo napravili u posljednje tri utakmice, jer je plasman na Svjetsko prvenstvo od velikog značaja za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor, što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru Saveza na povjerenju, a svima mogu obećati da ću i dalje davati svoj maksimum kako bi reprezentacija igrala na što višoj razini, kao što i priliči kvaliteti igrača koje imamo u svojim redovima”, rekao je Dalić.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza verificirat će ovaj dogovor na sjednici naredne sedmice, nakon čega će biti potpisan ugovor o saradnji.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO