Obradović razočaran skandiranjem “Željko, Turčine…”

Nisam video nijednog člana Crvene zvezde da je ustao da prekine skandiranje, rekao je Obradović (Reuters)

Trener košarkaša turskog Fenerbahcea Željko Obradović izrazio je nezadovoljstvo prijemom i uvredljivim skandiranjem publike na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Posebno je bio ljut na čelnike Crvene zvezde jer nisu reagirali na skandiranje publike, koja mu je uzvikivala “Željko, Turčine…” uz neprimjereni dodatak u stihu.

“Nikada nisam ništa loše pričao o Crvenoj zvezdi, uvek sam se ponašao prikladno, a doživeo sam da mi skandiraju ‘Željko, Turčine’. Nisam to zaslužio. Očekivao sam reakciju iz Zvezde, jer tako bih ja uradio da se nekome to desilo u mojoj hali. Lako je ovde da se bude Srbin – budite tamo gde sam ja bio”, rekao je Obradović na konferenciji za medije poslije utakmice koju je Zvezda dobila rezultatom 75:73.

“Veći sam Srbin od svih njih zajedno, a meni su skandirali skandirali ‘Željko, Turčine…’ Da je neko došao kod nas, tamo u uslovno rečeno ‘moju’ halu i da mu navijači tako nešto skandiraju, ja bih otišao do njih i rekao: ‘Nemojte, nema smisla’. A ovde niko nije reagovao. I pritom je bilo horski. Znači, bilo je i organizovano. Nisam video nijednog člana Crvene zvezde da je ustao da prekine skandiranje. Možda se slažu sa tim? Kada ja dođem ovde, onako, van ovih mečeva, mi pričamo, prijateljstvo je to neke vrste, ali… Sada nema prijatelja”, rekao je Obradović, a prenio Blic.

Beogradski dnevnik prenosi i reakciju Bogdana Bogdanovića, reprezentativca Srbije koji također igra u dresu Fenebrahcea.

“Sve je to normalno, navikli smo. Oni vređaju… Mislim, oni zvižde, navijaju za svoj klub, ali i vređaju… Malo više sve to ide ka nama, meni i Janu Veselom, zato što smo Partizanovci, ali… navikli smo”, rekao je Bogdanović.

Fenerbahce odigrao lošu završnicu

Potom se jedan od najboljih europskih košarkaških trenera svih vremena, koji je u karijeri osvojio osam titula klupskog prvaka Europe, osvrnuo na igru te uputio dosta zamjerki na poteze svojih košarkaša, pogotovo pred kraj susreta.

“Imali smo četiri razlike u finišu, ali smo imali loše odluke spuštanjem lopte pod koš. Zvezda je pametno odigrala na kraju i čestitam joj na pobedi. Mislim da smo morali da slavimo u ovom duelu”, rekao je Obradović.

Dodao je i kako ga Zvezda nije iznenadila večeras.

“Igrali su onako kako sam očekivao, agresivno i sa dosta energije i samopouzdanja.  Svako svakoga može da pobedi ove sezone u Evroligi, svi rezultati su mogući”, zaključio je Obradović.

Dobri igrači, loši navijači

Košarkaši Crvene zvezde jedno su od većih iznenađenja i u ovogodišnjoj sezoni Eurolige, a njihovi navijači proglašeni su najvatrenijim i najglasnijim u cijeloj Europi.

Međutim, vatreno bodrenje svojih miljenika često znaju pokvariti ispadima prema protivničkoj ekipi i ljudima na klupi.

I prije utakmice protiv Fenebahcea izazvali su incident kada su makedonskog košarkaša u redovima turskog kluba Peru Antića pogodili u glavu nepoznatim predmetom.

No, Antić nije ozlijeđen, ali je po njegovim reakcijama bilo vidljivo da je bio jako ljut, uostalom i stoga jer je branio boje beogradskog kluba.

Izvor: Al Jazeera i agencije