Kvalifikacije za LP: Dinamo ide dalje, Zvezda ispala

Dinamo Zagreb igrat će još najmanje osam evropskih utakmica ove sezone (EPA)

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspjeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, pošto su u revanš meču u Beogradu poraženi od bugarskog Ludogoretsa nakon produžetaka 4:2 (2:2).

Na prepunom stadionu Rajko Mitić, Crvena zvezda je povela golom Mitchella Donalda u 17. minuti, ali su gosti već do poluvremena preokrenuli preko Jonathana Cafua u 24. i Wandersona Fariasa u 40. minuti.

Zvezdi je produžetke donio Luis Ibanez pogotkom iz penala u 62. minuti, javlja Tanjug.

U dodatnom vremenu bugarski šampion prošao je dalje zahvaljujući još dva pogotka Wandersona u 92. i u 97. minuti.

Izabranici Miodraga Božovića takmičenje nastavljaju u play-offu za Ligu Evrope, dok će se Ludogorets boriti za svoj drugi plasman u Ligu prvaka u klupskoj historiji.

Dinamo bolji od imenjaka iz Tbilisija

Zagrebački Dinamo ranije se plasirao u 4. pretkolo Lige prvaka, savladavši i u uzvratnom susretu imenjaka iz Tbilisija 1:0, ovoga puta na gostovanju, što im je uz pobjedu 2:0 iz prvog dvoboja bilo dovoljno da osiguraju još barem osam utakmica u Europi ove sezone.

Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Marko Rog u osmoj minuti.

Sve nade domaćina kako bi mogli nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice Zagrepčani su uništili na samom početku meča, nakon što je slobodni udarac Roga uz dosta sreće završio u mreži iza Anthonyja Scribea, javlja Hina.

Parunašvili je prekršajem za žuti karton zaustavio Soudanija na otprilike 25 metara od svog gola, a udarac Roga pogodio je nekog od igrača u živom zidu, lopta je promijenila smjer i potom se od stative odbila u mrežu.

U nastavku prvog poluvremena gruzijski prvak je imao nekoliko šansi pred Eduardovim golom, ali ni iz jedne nije uspio postići pogodak.

Suparnika u 4. pretkolu Dinamo će saznati na žrijebu u petak u podne, a termini odigravanja susreta posljednje faze takmičenja prije ulaska u grupe su 16. i 17, odnosno 23. i 24. august.

Rezultati:

Qarabag (Azerbejdžan) – Plzen (Češka), prva utakmica 1:1

APOEL (Kipar) – Rosenborg (Norveška), 3:0

Dinamo Tbilisi (Gruzija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska), 0:1

Crvena zvezda (Srbija) – Ludogorets (Bugarska), 2:4

Dundalk (Irska) – BATE (Bjelorusija), 3:0

Izvor: Agencije