Zlato hrvatskim veslačima u Riju

Dvostruki svjetski prvaci i aktuelni europski prvaci, veslači Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Braća Sinković su slavili sa vremenom od šest minuta i 50,28 sekundi.

„Naš SAN danas je uz naš trud, naša odricanja i vjeru u sebe postao stvarnost! Imali smo svoj san i nismo mu dozvolili da nestane. Četiri smo godine sanjali, vjerovali, radili. Uspjeli smo!!! Govorili ste nam da smo superheroji, a znali smo da superheroji nemaju pravo na pogreške. Hvala vam sto ste vjerovali u nas i bili uz nas. Idemo dalje, stvarati nove snove i ciljeve, zajedno“, objavili su braća Sinković na svojoj službenoj Facebook stranici.

Iza njih su bili Litvanci Mindaugas Griskonis i Saulius Ritter koji su nakon 1.000 metara čak bili u vodstvu, ali su u posljednjih 500 metara Sinkovići pomeli konkurenciju i osvojili jedino zlato koje im je nedostajalo.

Bronzanu medalju su osvojili Norvežani Kjetil Borch i Olaf Tufte.

Otkako su prije dvije godine formirali dvojac na pariće, braća Sinković su na velikim takmičenjima sakupili 30 pobjeda u svim utrkama (od kvalifikacija do finala), prenose hrvatski mediji.

Rezultati:

1. Hrvatska (Martin Sinković/Valent Sinković) 6:50.28

2. Litvanija (Mindaugas Griskonis/Saulius Ritter) 6:51.39

3. Norveška (Kjetil Borch/Olaf Tufte) 6:53.25

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Iza nas je peti takmičarski dan na Olimpijskim igrama u Riju.Od olimpijaca iz regiona radovali su se Slovenci koji su stigli do druge medalje, dok su u ekipnim sportovima regionalne selekcije izgubile sve.Nakon petog dana najuspešniji su američki olimpijci, najviše zahvaljujući sjajnim plivačima. 

Published On 11 Aug 2016

Iza nas je peti takmičarski dan na Olimpijskim igrama u Riju. Od olimpijaca iz regije radovali su se Slovenci, koji su stigli do druge medalje, dok su u ekipnim sportovima regionalne selekcije izgubile sve utakmice. Pregled dana donosi Dušan Hadži Nikolić.

Published On 11 Aug 2016
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO