EURO: Vels eliminirao Belgiju i izborio polufinale

Nogometna reprezentacija Velsa večeras je u Lilleu napravila veliko iznenađenje i u četvrtfinalu Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj sa 3:1 savladala favoriziranu Belgiju, te izborila polufinalni meč protiv Portugala.

Belgijanci su u 13. minuti poveli pogotkom Nainggolana u 13. minuti, na asistenciju Hazarda, da bi u 31. minuti Williams poravnao.

U 10. minuti drugog poluvremena, Velšani su poveli preko Robson-Kanua, da bi konačnih 3:1 postavio Vokes u 86. minuti, šest minuta nakon što je ušao u igru umjesto Robson-Kanua.

 

Stadion Pierre-Mauroy u Lilleu. Sudija: Damir Skomina (Slovenija). Strijelci 0:1 – Nainggolan (13), 1:1 – Williams (31), 2:1 – Robson-Kanu (55), 3:1 – Vokes (86).

VELS: Hennessey, Davies, Williams, Chester, Gunter, Ramsey, Ledley (od 78. King), Allen, Taylor, Bale, Robson-Kanu (od 80. Vokes).

BELGIJA: Courtois, J. Lukaku (od 75. Mertens), Denayer, Alderwiereld, Meunier, Witsel, Nainggolan, Hazard, De Bruyne, Carrasco (od 46. Fellaini), R. Lukaku (od 83. Batshuayi).

Sutra četvrtfinale igraju Italija i Njemačka, dok je u nedjelju na rasporedu posljednji meč ove dionice turnira u Francuskoj, a upravo će se domaćin i Island, još jedno iznenađenje turnira, boriti za četvrtu, posljednju kartu za polufinale.

Sinoć:

Poljska – Portugal 1:0

Preostali mečevi četvrtfinala:

Subota: Italija – Njemačka (21)

Nedjelja: Francuska – Island (21)

Izvor: Al Jazeera