UEFA: Postupak zbog selfieja s Ronaldom

Europska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je disciplinske postupke protiv belgijskog, portugalskog i mađarskog saveza zbog ponašanja navijača na utakmicama njihovih reprezentacija protiv Austrije i Islanda na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Portugalci su, po njihovim navodima, odgovorni što je jedan mladi navijač poslije meča, koji je završen bez golova, ušao na teren i napravio selfie sa Cristianom Ronaldom.

Uz to, navedeno je i kako je Ronaldo, cijelo vrijeme, tog navijača štitio od redara i policije.

Najbolji portugalski nogometaš, iako je bio razočaran nakon utakmice u kojoj je promašio jedanaesterac, odlučio je zaštititi navijača što je izazvalo odobrenje sportske javnosti, ali ne i asocijacije UEFA.

Kazne uskoro

S druge strane, Mađari su “na tapetu” jer su njihovi navijači tokom meča s Islandom, koji je završio rezultatom 1:1, napadali redare, palili baklje i ubacivali razne predmete u teren.

Osim toga, potukli su se međusobno te su se sukobili i s policijom. U izvještajima se navodi i kako je jedan od islandskih igrača pogođen predmetom bačenim s tribine kada je proslavljao vodeći pogodak svoje reprezentacije.

Belgijski je savez “zaradio” prijavu jer su njegovi navijači paljenjem baklji proslavili pobjedu protiv Irske u Bordeauxu.

Odluka o kazni Mađarskoj bit će donesena već u utorak, dok još nisu određeni datumi kada će se raspravljati o kaznama Belgiji i Portugalu.

Izvor: Agencije