Čačić: Autoritativno protiv Turske

Ante Čačić priznao kako se ne dvoumi oko sastava za sutrašnju utakmicu (EPA)

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić kazao je kako će ”Vatreni” sutra zakoračiti na Park prinčeva u meču protiv Turske autoritativno i pokušati da ostvare tri boda u prvom ogledu na Evropskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.

“Ova reprezentacija je sposobna izaći iz sjene brončanih. Ulazimo u prvenstvo s apetitima i ambicijom za velike stvari. Imamo reprezentaciju satkanu od kvalitetnih i iskusnih igrača koji igraju u velikim klubovima. Imamo i niz kvalitetnih mladih igrača i reprezentacija ima dobru simbiozu”, kazao je Čačić.

On je rekao kako je stručni štab dobro analizirao svog protivnika u grupi.

“Analizirali smo Turke, gdje su ranjivi, ali i koje su im dobre strane. Turci izgledaju odlično kao momčad, dobro su organizirani i kompaktni”, dodao je.

Sastav se zna

Priznao je kako se ne dvoumi oko sastava.

“Više nemam nikakve dvojbe. Odlučio sam se i sastav ćete saznati u nedjelju u 15 sati”, istakao je on.

Kazao je da je sretan i ponosan što je selektor reprezentacije Hrvatske.

Probleme s hrvatskim navijačima nije želio komentirati.

“Oni koji rade probleme nisu navijači, već oni koji ne žele dobro reprezentaciji”, kazao je.

Smatra da će turska reprezentacija imati veću podršku na tribinama Parka prinčeva.

“Hrvatska i turska reprezentacija imaju navijače sličnog mentaliteta. Među njima vlada poseban naboj za državu. No, Turci su brojniji narod pa će biti i veća podrška na njihovoj strani, no ne igra se na tribinama, nego na terenu”, zaključio je on.

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna smatra da je na papiru njegova ekipa možda i najjača u historiji te zemlje.

“No to ništa ne znači, sada to treba dokazati i na terenu. Vjerujem da možemo puno,” naglasio je Srna.

Dobra prirpema

Odbrambeni igrač  ‘Vatrenih’ i ukrajinskog Šahtara je naglasio kako se sve više osjeća pozitivna nervoza i svi jedva čekaju početak utakmice.

“Dobro smo se pripremili, psihički i fizički smo spremni. Otvaranje je uvijek važno, no favorita nema, što je pokazala i Rumunjska protiv Francuske na otvaranju EP-a. Protiv Turske smo odigrali nekoliko puta, bilo je blistavih i manje lijepih trenutaka”, dodao je.

Većina stručnjaka vidi Španiju kao favorita grupe, ali Srna smatra kako bi “jedinicu” mogla dograbiti i hrvatska ekipa.

“Mnogi vide Španjolce kao favorita grupe, a Hrvatsku kao kandidata za drugo mjesto. Međutim, ja mislim da se možemo boriti i za prvo mjesto u skupini. Možemo pobijediti svaku momčad u skupini, no idemo korak po korak”, naglasio je.

Srna se osvrnuo i na dramatičnu utakmicu u Beču s EP-a 2008. kada je Turska u četvrtfinalu pobijedila Hrvatsku boljim izvođenjem penala.

“Taj poraz boli mene, ali i svakoga navijača. Doživjeli smo veliki stres. Ta utakmica je pokazala da Turska uvijek igra do kraja i da je mentalno jaka. Treba biti oprezan, no nikakav revanš ne postoji”, rekao je.

Očekivanja javnosti su ogromna, kao i uoči svakog velikog takmičenja.

“Mi Hrvati poznati smo po tome da uoči svakog natjecanja živimo u euforiji i očekujemo veliki rezultat. Ova Hrvatska može puno, ali hoćemo li osvojiti medalju znat ćemo poslije utakmice”, dodao je Srna za kojeg će EP u Francuskoj biti i oproštaj od ”kockastog” dresa u kojem je debitirao prije 14 godina.

Izvor: Agencije