Zabrana dronova iznad stadiona na Euru 2016.

Zabrana letenja će vrijediti iznad svih 10 stadiona na kojima će se igrati utakmice kao i iznad terena za treninge svih reprezentacija (EPA)

Za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj bit će zabranjeno korištenje dronova u zonama iznad stadiona na kojima će se igrati utakmice, poručili su organizatori Euro 2016.

Zabrana korištenja bespilotnih letjelica samo je dio do sada neviđenih mjera osiguranja koje će trajati za vrijeme EP-a nakon napada na Pariz i Bruxelles.

“Zabrana letenja će vrijediti iznad svih deset stadiona na kojima će se igrati utakmice kao i iznad terena za treninge svih reprezentacija. Primijetili smo široku rasprostranjenost upotrebe dronova u društvu, zbog čega smo definirali zone u kojima će biti zabranjeno letenje,” poručio je prvi čovjek osiguranja EP-a Zaid Khoury.

Ometanje ili preuzimanje kontrole nad letjelicama

Naglasio je kako će Francuska koristiti tehnologiju protiv dronova, koje će ometati ili preuzeti kontrolu nad njima, prenosi Hina.

“Ideja nije da se dronovi unište jer bi to možda dovelo do kolateralne štete, posebice ako bi se srušio u javnosti, već da ih spriječimo da lete iznad stadiona”, dodao je Khory.

On je naveo da francuske vlasti nemaju određene informacije koje navode da će bespilotne letjelice biti prijetnja, ali se pripremaju za svaki slučaj.

“Kada organizirate događaj kao što je europsko prvenstvo, morate zamisliti sve scenarije, čak i one najmanje vjerojatne,” rekao je Khory.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO