Mourinho odbio sirijsku reprezentaciju

Mourinho je bez tima otkako je napustio Chelsea u decembru prošle godine (EPA)

Jose Mourinho je ljubazno odbio ponudu Sirijskog nogometnog saveza da bude trener tima te ratom razorene zemlje, kazao je njegov agent.

U poruci upućenoj novinskoj agenciji Associated Press agent Jorge Mendes je potvrdio da je njegov klijent dobio ponudu.

Bivši menadžer Chelsea odgovorio je da “iako se osjeća počašćenim, ponudu ne može prihvatiti u ovom trenutku”, navodi agent.

Mourinho je bez tima otkako je napustio Chelsea u decembru prošle godine.

Sirijski nogometni savez poslao je prošle nedjelje pismo agentu Josea Mourinha, te isto objavio na svojim stranicama i Facebooku, tražeći usluga slavnoga Portugalca.

Pripreme za Mundijal

“Nakon sastanka predsjednika Sirijskog nogometnog saveza Salahuddina Ramadana, potpredsjedniak Saveza i direktora svih reprezentacija i Fadija Dabbasa i sekretara Saveza Koutaibe al-Refaia, odlučili smo poslati službenu ponudu agenciji Josea Mourinha da trenira sirijsku reprezentaciju”, navodi se na stranici Saveza.

 

 

بعد اجتماع ثلاثي ضمَّ رئيس الاتحاد السوري لكرة القدم؛ صلاح الدين رمضان، ونائب رئيس الاتحاد السوري رئيس لجنة المنتخبات ال…

Posted by ‎الإتحاد السوري لكرة القدم- الأمانة العامة‎ on Sunday, April 3, 2016

 

Nogometna reprezentacija Sirije, koja se do sada nikada nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, igrat će u trećoj rundi kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

Rat u Siriji je do sada odnio 250.000 života, a milioni ljudi su raseljeni. Kao i cijela zemlja, i sport je pogođen sukobima.

Stadioni su uništeni, mnogi od njih služe kao izbjeglički centri, neki od najboljih igrača iz te zemlje su tražili ugovore u inostranstvu, ali im lokalni zvaničnici često nisu dozvoljavali da napuste Siriju.

Izvor: Agencije