Poraz Damira Džumhura u Monte Carlu

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u trećem kolu Masters turnira u Monte Carlu.

Bolji od njega bio je kanadski takmičar i 12. teniser svijeta Miloš Raonić koji je nakon dva i po sata igre slavio sa 6:3, 4:6, 7:6.

Raonić će u četvrtfinalu takmičenja u evropskoj kneževini igrati protiv Andyja Murraya koji je sa 2:6, 7:5, 7:5 pobijedio Francuza Benoita Pairea.

Raonić je dobio prvi set rezultatom 3:6, a u drugom je Džumhur bio bolji sa 6:4. U trećem, odlučujućem setu vodila se iscrpna borba za skoro svaki poen. Nakon nekoliko uzbudljivih gemova i trijumfa Džumhura u jedanaestom, na semaforu je pisalo 6:5 u korist igrača iz Bosne i Hercegovine.

Raonić je potom zatražio medicinski time-out zbog obnovljene povrede aduktora, ali je, ipak, nastavio meč. I uspio je dobiti servis za 6:6 i izboriti tie break.

Drugi susret

U “doigravanju” je vodio Raonić sa 5:2. No, Džumhur je dobio tri poena zaredom i stigao na 5:5. Imao je i dva servisa za trijumf nad 12. igračem svijeta i 10. nosiocem turnira u Monte Carlu, ali ih je oba izgubio.

Ovo je bio drugi susret Džumhura i Raonića u kratkom periodu, nedavno je na ATP turniru u Miamiju Kanađanin također slavio.

Džumhur je u Monte Carlu, u kvalifikacijskim mečevima dobio Salvatorea Carusa i Thomasa Fabbiana, u prvom kolu eliminirao Robina Haasea, a onda u drugom kolu napravio senzaciju pobijedivši sedmog tenisera svijeta Tomaša Berdycha.

Izvor: Al Jazeera i agencije