Henriku Kristoffersenu Mali kristalni globus u slalomu

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobjednik je slaloma kojeg su skijaši u nedjelju vozili za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, dok je drugo mjesto, sa zaostatkom od 81 stotinke, zauzeo Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Norveški skijaš je, zahvaljujući današnjem rezultatu, osvojio Mali kristalni globus u toj disciplini, dok je Hirscher još u subotu osigurao peti Veliki kristalni globus zaredom.  

Osim Hirschera i Kristoffersena, na pobjedničko postolje u Kranjskoj Gori, kao treći, popeo se i Talijan Stefano Gross.

Ono što je ove sezone uspjelo Hirscheru, nakon što je osigurao peti Veliki kristalni globus zaredom, nije uspjelo niti jednom skijašu prije njega.

Završnica u St. Moritzu i Kvitfjellu

Pobijedivši u veleslalomu u subotu, koji se također vozio u Kranjskoj Gori, osvojio je i Mali kristalni globus u veleslalomu.

Prije završnice u St. Moritzu, koja je na programu od 16. do 20. ožujka, gdje će se voziti utrke slaloma, spusta, super G-ja i veleslalom, skijaši još imaju spust i super G u Kvitfjellu 12. i 13. ožujka.

Poredak skijaša u slalomu: Henrik Kristoffersen (Norveška) 811 bodova, Marcel Hirscher (Austrija) 700, Felix Neureuther (Njemačka) 363…

Ukupni poredak skijaša: Marcel Hirscher (Austrija) 1.625 bodova, Henrik Kristoffersen (Norveška) 1.272, Alexis Pinturault (Francuska) 1.080…

Najbolja slalomaška sezona Fride Hansdotter

Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma kojeg su skijašice vozile za Svjetski kup u slovačkom skijalištu Jasna, ostavivši iza sebe s nevjerojatno velikim zaostatcima od više od dvije sekunde drugoplasiranu Švicarku Wendy Holdener i trećeplasiranu Slovakinju Veroniku Velez Zuzulovu.

Iako je danas zauzela tek deseto mjesto, Šveđanka Frida Hansdotter je osvojila mali Kristalni globus u slalomu s obzirom da ima više od 100 bodova prednosti ispred Velez Zuzulove u poretku slalomašica prije posljednjeg slaloma koji se vozi na završnici u St. Moritzu.

Hansdotter ima 651 bod, a drugoplasirana Velez Zuzulova 545 bodova, dok je treća Švicarka Holdener sa 511 bodova.

U ukupnom poretku skijašica prva je Amerikanka Lindsey Vonn koja je prošli tjedan objavila kraj sezone zbog ozljede, sa 1.235 bodova, druga je Švicarka Lara Gut sa 1.207 bodova, a treća Viktoria Rebensburg sa 914 bodova. 

Do kraja sezone skijašice voze još kombinaciju i super G, 12. i 13. ožujka u Lenzerheideu, te osim slaloma i spust, super G te veleslalom na završnici u St. Moritzu od 16. do 20. ožujka.

Poredak skijašica u slalomu: Frida Hansdotter (Švedska) 651 bod, Veronika Velez-Zuzulova (Slovačka) 546, Wendy Holdener (Švicarska) 511 bodova…

Ukupni poredak skijašica: Lindsey Vonn (SAD) 1.235 bodova, Lara Gut (Švicarska) 1.207, Viktoria Rebensburg (Njemačka) 914 bodova…

Izvor: Agencije