Ustavni sud odbacio Pistoriusovu žalbu

Oscar Pistorius, koji je 2013. godine ubio svoju djevojku, žalio se Ustavnom sudu tvrdeći kako su drugi sudovi pogriješili (AP)
Oscar Pistorius, koji je 2013. godine ubio svoju djevojku, žalio se Ustavnom sudu tvrdeći kako su drugi sudovi pogriješili (AP)

Ustavni sud Južne Afrike odbacio je žalbu atletičara Oscara Pistoriusa na presudu za ubistvo njegove devojke Reeve Steenkamp.

Nakon odluke Ustavnog suda, nema više prepreka da sudije osude olimpijskog atletičara za ubistvo na ročištu koje je zakazano za 18. april, prenose agencije.

Advokat odbrane Andrew Fossett je potvrdio odluku Ustavnog suda.

Kućni pritvor

Pistorius, koji je 2013. godine ubio svoju djevojku, žalio se Ustavnom sudu, tvrdeći kako su drugi sudovi pogriješili kada su ga osudili za ubistvo iz nehata.

Minimalna kazna za ubistvo u Južnoj Africi je 15 godina zatvora, iako sudije mogu umanjiti kaznu zbog olakšavajućih okolnosti.

Oscar Pistorius se trenutno nalazi u kućnom pritvoru.

Izvor: Agencije


Povezane

Paraolimpijcu iz Južne Afrike prihvaćena je kaucija od 641 eura, nakon što je prošle sedmice dobio novu presudu, kojom je ubistvo iz nehata pretvoreno u ubistvo.

08 Dec 2015

U Južnoj Africi, paraolimpijac Oscar Pistorius proglašen je krivim za ubistvo iz nehata. U februaru prošle godine usmrtio je svoju djevojku Reevu Steenkemp. Presuda stiže samo dan nakon što je, po istoj optužnici, oslobođen krivice za ubistvo sa predumišljajem. Visina kazne biće izrečena za mjesec dana.    

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO