Džumhur za AJB: Veliko hvala navijačima

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur prvi se put u karijeri plasirao u osminu finala na turniru iz Masters serije. U Miamiju je preskočio još jednu prepreku.

Nakon što je senzacionalno prošao Rafaela Nadala, 23-godišnji Sarajlija svladao je Kazahstanca Mihaila Kukuškina, 2:1 u setovima. Prvi set je izgubio 6:4, no nakon toga fantastično podigao nivo igre te u sljedeća dva seta ispustio samo tri gema.

Protivnik nije imao odgovor na Džumhurovu raznovrsnu igru i nakon tačno dva sata na terenu, teniser iz Bosne i Hercegovine iskoristio je prvu meč loptu.

Džumhur će se za proboj u četvrtfinale boriti s 12. teniserom svijeta, Kanađaninom Milošem Raonićem.

“Raonić ima vjerovatno igra najbolju sezonu u svojoj karijeri”, kazao je Džumhuru za Al Jazeeru.

Najbolji bosanskohercegovački teniser je u razgovoru za Al Jazeeru podsjetio da je Raonić osvojio turnir u Brisbaneu, da je imao odličnih rezultata, te da je samo od dva igrača izgubio ove godine, a to su Andy Murray i Novak Đoković.

“Mogu li biti jedan od tih koji će pobijediti? Mislim da mogu. Ali prije svega moram igrati odlično na svom servisu. Moram dobro servirati, moram dobro vraćati servis, jer će protiv njega to biti izuzetno bitno. Moram pokušati igrati što duži poen protiv njega, jer će on da skraćuje poen, on će biti taj koji će tražiti kratke poene. Vidjećemo kako će meč krenuti. Biće bitno da se dobro krene”, rekao je 94. teniser svijeta.

Dobar početak

Džumhur je za Al Jazeeru rekao da je na mastersu u Miamiju došao do tri velike pobjede, ali da ne želi stati na tome.

“Bez obzira na to želim ići dalje, želim ići naprijed. Ja se nadam da mogu pobijediti Miloša Raonića”. 

Damir Džumhur je iskoristio priliku da se zahvali svim navijačima u Bosni i Hercegovini, ali i šire, za svu podršku koju mu pružaju.

“Vidio sam da ljudi zaista cijene ono što sam napravio. I u BiH, i u Srbiji i u zemljama regiona i dalje. Još jednom veliko hvala i nadam se da ću večeras napraviti dobar rezultat”.

Susret Džumhur – Raonić predviđen je za 23 sata po našem vremenu.

Raonić, rođeni Podgoričanin za protivnika u trećem kolu imao je jedinog preostalog Amerikanca u ždrijebu, 24. igrača svijeta Jacka Socka. Prvi set dobio je u tie breaku, a u drugom je odlučujući break napravio u osmom gemu, i na kraju slavio sa 7:6, 6:4. Raonić je najavio je meč s protivnikom s kojim se dosad nije sastajao.

“Znam ponešto o njemu. Znam da je brz i agresivan. Prostudirat ću malo bolje njegovu igru i dobro ću se spremiti za sutra”, rekao je 25-godišnji Raonić za Džumhura.

Izvor: Al Jazeera